Privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanai piešķir papildu 460 tūkstošus eiro

Privātmājām energoefektivitātes paaugstināšanai un atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju ieviešanai būs pieejami vēl 460 tūkstoši eiro, paredz otrdien, 17. oktobrī, valdībā atbalstītais Ekonomikas ministrijas priekšlikums.

Līdz šim atbalsta programmas ietvaros iesniegti projekti par visu šobrīd pieejamo finansējumu, tādēļ uz laiku ir pātraukta jaunu pieteikumu pieņemšana. "Altum" atsāks pieņemt projektu pieteikumus tuvākajās dienās pēc valdībā apstiprināto grozījumu stāšanās spēkā. Interesenti aicināti sekot līdzi informācijai "Altum" mājaslapā.

Paredzēts, ka tiks atbalstītas vēl aptuveni 152 privātmājas un uzstādītas jaunas mikroģenerācijas elektroenerģijas ražošanas tehnoloģiskās iekārtas kopumā ar papildu jaudu 1216 kW (vidējā uzstādītā saules paneļu sistēmas jauda privātmājai līdz šim bijusi 8 kW).

Ņemot vērā, ka programmas īstenošanas laikā nav izmantota neviena garantija risku segumam, šie līdzekļi tiks novirzīti tieši energoefektivitātes paaugstināšanai un atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju ieviešanai, skaidroja ministrijā.

Atbalstu var saņemt fiziskas personas, kam zemesgrāmatā ir nostiprinātas īpašuma tiesības uz viendzīvokļa klases māju, kura ir nodota ekspluatācijā un tajā netiek veikta saimnieciskā darbība. 

Atbalstu var saņemt:

  • būvdarbu veikšanai dzīvojamās mājas norobežojošajās konstrukcijās;
  • inženiersistēmu, piemēram, apkures un ventilācijas iekārtu iegādei, atjaunošanai, pārbūvei vai izveidei;
  • jaunas ūdens sildīšanas iekārtas iegādei un uzstādīšanai; 
  • mikroģenerācijas siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas tehnoloģisko iekārtu iegādei un uzstādīšanai, lai nodrošinātu siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamiem energoresursiem un siltuma vai elektroenerģijas piegādi;
  • citiem pasākumiem, ja tie ir nepieciešami dzīvojamās mājas energoefektivitātes paaugstināšanai. 

Programmas ietvaros līdz šim kopumā apstiprināti 1088 privātmāju projekti par kopējo finansējumu 4,68 miljonu eiro apmērā.

Joprojām turpinās līdz šim pieņemto projektu pieteikumu izvērtēšana un līgumu slēgšana.

KONTEKSTS: 

Atbalsta programmu privātmāju siltināšanai un energoefektivitātes paaugstināšanai un atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju ieviešanai sāka 2021. gada maijā. Atbildīgā institūcija ir AS "Attīstības finanšu institūcija Altum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti