Ukraina nesvītros «Raiffeisen» banku no starptautisko kara sponsoru saraksta

Ukraina atteikusies svītrot "Raiffeisen" banku no starptautisko kara sponsoru saraksta, aicinot lielāko Krievijā pārstāvēto Rietumu banku saraut saites ar Maskavu.

Vēstulē, kas nosūtīta finanšu institūcijai, Ukrainas amatpersonas apšaubīja, vai banka ir darījusi pietiekami daudz, lai pamestu Krievijas tirgu, norādot, ka liela daļa bankas plānu ir neskaidri un nepilnīgi. 

Ukraina atteikusies svītrot "Raiffeisen" banku no starptautisko kara sponsoru saraksta
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

"Joprojām pastāv virkne aklo zonu. Joprojām nav skaidrības par to, kad tiks iedarbināts sadarbības pārtraukšanas scenārijs", vēstulē raksta Ukrainas amatpersonas, norādot iemeslus, kas neļāva svītrot banku no saraksta.

"Raiffeisen" pagājušajā gadā bija iecerējis atdalīt savu Krievijas biznesu, taču tas vēl nav noticis. Bankas pārstāvji norāda, ka nevar precizēt termiņus sadarbības pārtraukšanai ar Krieviju, jo tas ir atkarīgs no finanšu sektora regulatoru apstiprinājuma.

Kā atzīmē ziņu aģentūra "Reuters", Austrija publiski atbalsta Ukrainu, taču vairāki valdībai pietuvināti avoti norāda, ka Vīne nevēlas pilnībā saraut saites ar Maskavu, cerot, ka attiecības kādā posmā varēs atjaunot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti