Dombrovskis: Sankcijas plāno arī pret to valstu uzņēmumiem, kas palīdz Krievijas aizsardzības sektoram

Eiropas Savienība plāno noteikt sankcijas teju 200 Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām. Tiek vēstīts, ka sankcijas varētu tikt noteiktas arī pret vēl vairāku valstu uzņēmumiem, kas, kā tiek apgalvots, palīdz Krievijas aizsardzības sektoram. 

Šo uzņēmumu vidū pirmo reizi būtu arī vairākas Ķīnas kompānijas. Kā sarunā ar Latvijas Radio Minhenē notiekošās drošības konferences laikā teica Eiropas Komisijas izpildviceprezidents un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis no "Jaunās Vienotības", ar vairākām valstīm notiek dialogs par Krievijai noteikto sankciju apiešanu, taču pārkāpumu gadījumā var tikt noteiktas arī sankcijas.

"Šajā gadījumā ir runa par konkrētiem uzņēmumiem, kas ir iesaistīti sankciju apiešanā. Te jāuzsver, ka sankcijas šajā gadījumā ir aizliegums Eiropas Savienības uzņēmumiem veikt jebkāda veida sadarbību vai darījumu ar šiem uzņēmumiem," sacīja Dombrovskis.

"Ar Ķīnu mēs arī daudz par šiem jautājumiem esam runājuši, lai Ķīna netiktu izmantota sankciju apiešanā. Tai skaitā arī manas vizītes laikā Ķīnā. Līdz ar to te ir svarīgi redzēt, ka kaut kādas konkrētas darbības no Ķīnas uzņēmumu puses tad tiek pārtrauktas, un, ja mēs to neredzam, tad sankcijas ir nākamais solis," turpināja amatpersona.

KONTEKSTS:

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākšanas Ukrainā pret Krieviju ieviesta virkne sankciju. Kamēr sankcijām pakļauto preču eksports uz Krieviju rūk, apjomi strauji auguši uz valstīm, kuras turpina tirdzniecību ar Krieviju. Tas radījis bažas par sankciju apiešanu, ko ierobežot ar jauniem pasākumiem cer Eiropas Komisija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti