1:1

1:1. Politiķis Jānis Dombrava

1:1

Zīmju valodā. Aktuālā intervija 1:1

1:1. Ekonomikas ministrs Viktors Valainis

Ministrs: Krievijas graudu importa liegums būtu pirmais solis

Ja Latvijai izdosies panākt Krievijas graudu importa aizliegumu, tas būtu pirmais solis, tā intervijā LTV raidījumā "Viens pret vienu" ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība) komentēja iespēju plašākam pārtikas produktu ievešanas aizliegumam no agresorvalsts.

Komentējot to, ka Latvijā aizvien var iegādāties agresorvalstu produktus, Valainis pauda: "Manuprāt, mēs esam pašpietiekami attiecībā uz pārtikas produktiem, mēs paši spējam saražot. Mums ir gaļas, piena pārstrādes uzņēmumi Latvijā. Mēs paši spējam saražot, un arī Eiropas Savienība kopumā pati spēj saražot pārtikas produktus."

Attiecībā uz iespēju liegt pārtikas produktu importu no Krievijas, Valainis norādīja uz pašlaik Latvijas iecerēto Krievijas graudu importa aizliegumu. Pieņemot attiecīgo likumprojektu par graudu importu, Latvijai par to būs jāpaziņo Eiropas Komisijai, kuras reakciju vēl pašlaik nezinām, skaidroja politiķis.

"Mums galvenais iet šo ceļu tiesiski. Graudu [importa aizlieguma] process būs pirmais solis kā precedents. Ja tas mums veiksmīgi izdosies, mēs varēsim šo jautājumu vērst plašāk," sacīja Valainis.

Viņš arī nesaskata iemeslu, kāpēc nevarētu aizliegt dažādu citu Krievijā ražotu preču, ko iespējams Latvijā saražot, ievešanu.

"Mana pārliecība ir, ka mums jādomā par nākamajiem soļiem. Jāvērtē pirmais etaps un tad jāskatās, kā varam tālāk," sacīja ministrs.

Svarīgākais esot turpināt runāt par to, lai Eiropas Savienības līmenī būtu vienota pieeja: "Ja mēs to izdarām vieni paši, tad tam diemžēl nav diez ko liela efekta."

KONTEKSTS:

Valdošā koalīcija janvāra beigās vienojās aizliegt Krievijas un Baltkrievijas graudu importu Latvijā. Februārī plānots pieņemt Saeimā attiecīgu likumprojektu.

Savukārt Krievijas graudu tranzītu pašlaik nevarot aizliegt, jo aizliegums nebūtu tiesisks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti