Labrīt

Latvijas Radio no Zaporižjas: Apgabalu pārpludina bēgļi no piefrontes pilsētām

Labrīt

SEPLP vēlas, lai jaunais kultūras ministrs izprastu sabiedrisko mediju vajadzības

LOSP pārstāvis: Nakamai valdībai jāturpina darbs ar lielajiem pārtikas cenu piecenojumiem

Lauksaimnieki no nākamās valdības cer uz risinājumu pārtikas uzcenojumiem veikalos

Nākamajai valdībai būtu jāturpina darbs ar ārkārtīgi lielajiem pārtikas preču uzcenojumiem veikalos, intervijā Latvijas Radio sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Irbe.

Irbe norādīja: "Ļoti ceram, ka nākamā valdība, nākamais zemkopības ministrs un arī ekonomikas ministrs turpinās sākto darbu, iniciatīvu un šie jautājumi tiks sakārtoti, jo diemžēl mēs joprojām redzam, ka piecenojumi veikalos ir ārkārtīgi lieli."

LOSP pārstāvis uzsvēra, ka šī jautājuma risināšana vienmēr ir bijusi izaicinoša, jo Latvija strādā globālā tirgū. Savukārt situāciju vēl vairāk sarežģījot tas, ka tirgū nav spēcīgu vietējo veikalu tīklu, bet dominē ārvalstu investoriem piederoši tīkli. 

Taču Irbe uzskata, ka ikvienai valstij ir iespēja ar regulējumu ietekmēt šos procesus. "Un tomēr sagaidām, ka tiks veiktas likumdošanas izmaiņas, tai skaitā stiprināta Konkurences padomes nozīme un viņu iespējas ietekmēt procesus, vai dzirdu Patērētāju tiesību aizsardzības centra balsi šajā jautājumā, jo man liekas, ka arī viņiem vajadzētu skaļāk par to runāt," pauda Irbe. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti