Viesmīlības nozare: Lidostas taksometru vaučeri ir laba iniciatīva, bet 33 eiro ir nesamērīgi dārgi

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) aicina atbildīgās iestādes apsvērt iespējas koriģēt vaučeru cenas taksometru braucieniem no lidostas uz Rīgas centru un Pārdaugavu, aģentūrai LETA pauda asociācijas vadītājs Andris Kalniņš.

Viņš sacīja, ka kopumā atzinīgi vērtē iniciatīvu uzsākt vaučeru tirdzniecību, kuras mērķis ir uzlabot viesu pieredzi, nodrošinot vienkāršotu un prognozējamu pārvietošanās iespēju, kas ir būtiski svarīgi tūrisma un viesmīlības nozarei, taču,

asociācijas ieskatā, noteiktā cena 33,5 eiro apmērā ir nesamērīgi augsta, salīdzinot ar esošajiem taksometru platformu piedāvājumiem,

piemēram "Bolt", kur cenas par līdzīgiem braucieniem būtiski atšķiras un ir zemākas.

"Šāda cenu politika var radīt negatīvas sekas nozares konkurences apstākļiem un patērētāju izvēlei, kā arī potenciāli ietekmēt taksometru pakalpojumu cenas vispār, radot risku, ka esošo pārvadātāju cenas celsies un pielīdzināsies šai augstajai vaučera cenai," komentēja Kalniņš.

LVRA aicina atbildīgās iestādes rūpīgi izvērtēt noteiktās vaučeru cenas ietekmi un apsvērt iespējas to koriģēt, lai tā būtu taisnīga un pieejama plašākam pasažieru lokam.

"Tas varētu ietvert elastīgākas cenu kategorijas atkarībā no brauciena ilguma un galapunkta, kā arī sadarbību ar plašāku taksometru pakalpojumu sniedzēju loku, lai nodrošinātu konkurenci un izvēles iespējas pasažieriem," bilda Kalniņš.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

KONTEKSTS:

Rīgas lidostas apmeklētāju centrā sākta taksometru vaučeru tirdzniecība braucieniem no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu.

Iepriekš iegādātos vaučerus pasažieri var izmantot to pārvadātāju taksometros, kas saņēmuši īpašās licences kartītes darbam lidostas teritorijā, – "XTaxi" un "TaksiLV". Šie taksometri atrodas pirmajā līnijā pie izejām no ielidošanas termināļa.

Viena vaučera cena ir 33,5 eiro. Savukārt vaučeru darbības zona orientējoši ietver teritoriju starp Krišjāņa Valdemāra, Skanstes, Lāčplēša un Valmieras ielu līdz Tallinas ielai Rīgas centrā, kā arī teritoriju no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Kurzemes prospektam Pārdaugavā.

Lidostā norāda, ka vaučerus nav iespējams izmantot citu zīmolu vai citu pārvadātāju transportlīdzekļos.

Pasažieri, kuri braucieniem no lidostas nevēlēsies izmantot vaučerus, arī turpmāk varēs norēķināties par braucienu atbilstoši katra taksometru pārvadātāja noteiktajiem laika un attāluma tarifiem, izvēlēties sabiedrisko transportu, kopbraukšanas auto pakalpojumu vai doties prom no lidostas ar savu vai sagaidītāju auto.

Vaučerus var iegādāties Rīgas lidostas Apmeklētāju centrā, kurš atrodas lidostas termināļa pirmajā stāvā "E" ielidošanas zālē. Vaučeru nav iespējams izmantot daļēji vai atkārtoti, savukārt vaučera derīguma termiņš ir trīs mēneši no iegādes brīža.

Nākotnē vaučerus varēs iegādāties arī lidostas e-komercijas platformā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti