Dienas ziņas

Paplašina Krievijas pilsoņu loku latviešu valodas pārbaudei

Dienas ziņas

Piņķos atklāj daudzfunkcionālu stadionu

Rīgas lidostā sākta vaučeru tirdzniecība

Vaučers fiksētas maksas taksometra braucienam no Rīgas lidostas maksās 33 eiro

Rīgas lidostas pasažieri tagad var iegādāties arī vaučerus braucienam ar taksometru no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu, informēja lidostā "Rīga". Vaučers, kas nodrošina braucienu par iepriekš noteiktu cenu neatkarīgi no ceļā pavadītā laika un nobraukto kilometru skaita, maksā 33,50 eiro.

Lidostā skaidroja, ka vaučeri darbojas noteiktā darbības zonā. Tos var nopirkt Apmeklētāju centrā lidostas termināļa 1. stāvā, E ielidošanas zālē. Vaučerus var izmantot to pārvadātāju taksometros, kas saņēmuši īpašās licences kartītes darbam lidostas teritorijā, – "XTaxi" un "TaksiLV". Šie taksometri atrodas pirmajā līnijā pie izejām no ielidošanas termināļa. 

Vaučerus nav iespējams izmantot citu zīmolu vai citu pārvadātāju transportlīdzekļos. 

Viena vaučera cena ir 33 eiro un 50 centi, tos nav iespējams izmantot daļēji vai atkārtoti. Viens vaučers ir derīgs braucienam ar vienu automašīnu. Iegādātā vaučera derīguma termiņš ir trīs mēneši no iegādes brīža. Nākotnē vaučerus varēs iegādāties arī lidostas e-komercijas platformā. 

Pasažierim pirms brauciena ir jāuzrāda vaučers taksometra vadītājam, kurš to validēs un pārliecināsies par tā derīgumu.

Vaučers ir derīgs vienam braucienam virzienā no lidostas uz galapunktu Rīgas centrā vai Pārdaugavā vaučeru darbības zonā.

Ja brauciena galapunkts atrodas tālāk par vaučera darbības teritoriju, tālāk par braucienu pasažieris maksā ierastajā kārtībā, norēķinoties pēc skaitītāja. 

Vaučeru darbības zona
Vaučeru darbības zona

Vaučeru darbības zona aptver lielāko daļu Rīgas viesnīcu, prognozējot, ka lielākais šī pakalpojuma lietotāju apjoms varētu būt ārvalstu viesi, piemēram, tūristi vai darījumu braucienu pasažieri, kuriem taksometra pakalpojumu no lidostas savlaicīgi iegādātos uzņemošā puse.

Pasažieri, kuri braucieniem no lidostas nevēlēsies izmantot vaučerus, arī turpmāk varēs norēķināties par braucienu atbilstoši katra taksometru pārvadātāja noteiktajiem laika un attāluma tarifiem, izvēlēties sabiedrisko transportu, kopbraukšanas auto pakalpojumu vai doties prom no lidostas ar savu vai sagaidītāju auto.

KONTEKSTS:

Lai novērstu pasažieru apkrāpšanu gadījumos, prasot nesamērīgi augstu maksu, Saeima lēma noteikt maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta.

Tarifa griestus un darbības zonas, kā arī maksimālo papildmaksu par braucienu noteiks Ministru kabinets. Noteikumi jāizstrādā līdz vasarai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti