Bijusī finanšu izlūku vadītāja Znotiņa strādās globālajā finanšu noziegumu apkarošanas organizācijā

Bijusī Latvijas Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) direktore Ilze Znotiņa kļuvusi par organizācijas "Globālā koalīcija cīņai pret finanšu noziegumiem" Eiropas nodaļas priekšsēdētāju, liecina organizācijas paziņojums.

Organizācijas vadība aicinājusi Znotiņu ieņemt šo amatu, jo viņai ir liela pieredze nozarē, tostarp regulējuma jautājumos, kukuļošanas un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā, teikts organizācijas paziņojumā.

Znotiņa paziņojumā norādījusi, ka viņas misija būs radīt pozitīvu vidi, lai apkarotu finanšu noziegumus un korupciju, kura noved pie nabadzības un samazina uzticēšanos demokrātijai.

Organizācija "Globālā koalīcija cīņai pret finanšu noziegumiem" (GCFFC) pulcē dažādas publiskā sektora, starptautiskas un privātā sektora organizācijas, lai sadarbojoties cīnītos pret finanšu noziegumiem.

Znotiņa FID vadīja no 2018. gada līdz 2022. gada vasarai. Znotiņa atkārtoti startēja konkursā uz FID vadīja amatu, un 2022. gada 13. maijā atlases komisija par uzvarētāju atzina tieši viņu. Ministru kabinetā 2022. gada 31. maija Znotiņa guva valdības atbalstu, un viņas kandidatūra tika ieteikta 13. Saeimai, taču deputāti 16. jūnija balsojumā neatbalstīja Znotiņas iecelšanu priekšnieces amatā uz otro termiņu. Znotiņas kandidatūra tika noraidīta pamatā ar "Konservatīvo", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" balsīm.

Pēcāk tika izsludināts jauns konkurss, taču viņa izlēma tajā nestartēt.

Pirms darba FID Znotiņa bija zvērinātu advokātu biroja "Deloitte Legal" partnere un kā zvērināta advokāte specializējusies strīdu izšķiršanā. Tur Znotiņa veikusi krāpšanas apkarošanas pārbaudes starptautiskos un vietējos uzņēmumos, un viņas pārziņā bijuši regulatīvie un maksātnespējas jautājumi, kukuļdošanas apkarošana, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana un "balto apkaklīšu" noziegumu izmeklēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti