«Twitter» apsver iespēju vērsties tiesā pret «Meta» saistībā ar jauno lietotni «Threads»

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" īpašnieks Īlons Masks norādījis, ka apsver iespēju vērsties tiesā pret ASV sociālo tīklu lieluzņēmumu "Meta" saistībā ar tā jauno lietotni "Threads".

Jaunā kompānijas "Meta" mikroblogošanas platforma "Threads", kas darbību sāka ceturtdien, turpina savu popularitātes kāpumu, metot arvien lielāku izaicinājumu "Twitter". 

Masks "Twitter" rakstīja, ka "konkurence ir laba, krāpšanās nav". Proti, viņš apsūdz kompāniju "Meta", ka bijušie "Twitter" darbinieki palīdzējuši izveidot "Threads", ko pati "Meta" noliedz.

"Twitter" advokāts Alekss Spiro trešdien nosūtījis vēstuli "Meta" izpilddirektoram Markam Zakerbergam, apsūdzot "Meta" par "sistemātisku, apzinātu un nelikumīgu "Twitter" komercnoslēpumu un cita intelektuālā īpašuma piesavināšanos", lai izveidotu jauno lietotni. Viņš apgalvoja, ka "Meta" ir nolīgusi desmitiem bijušo "Twitter" darbinieku, kuriem "bija un joprojām ir piekļuve "Twitter" komercnoslēpumiem un citai ļoti konfidenciālai informācijai", kas galu galā palīdzēja "Meta" izstrādāt "Threads".

Saskaņā ar "Meta" teikto, jaunajā lietotnē pašlaik ir reģistrējušies vairāk nekā 30 miljoni cilvēku. Vēl gan pāragri teikt, vai jaunajai lietotnei izdosies izkonkurēt "Twitter".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti