Pēc augstsprieguma līnijas ļaunprātīgas dedzināšanas darbību apturējusi vienīgā «Tesla» rūpnīca Eiropā

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" otrdien apturējis ražošanu Vācijas rūpnīcā saistībā ar netālu esošās augstsprieguma līnijas ļaunprātīgu dedzināšanu, kas pārtraukusi elektrības piegādi kompānijas vienīgajai ražotnei Eiropā.

Avārijas dienesti saņēmuši ziņojumu par augstsprieguma līnijas balsta degšanu uz dienvidaustrumiem no Berlīnes, kur atrodas "Tesla" rūpnīca, un ugunsdzēsēji veikuši dzēšanas darbus.

Šī incidenta dēļ pārtraukta elektroenerģijas piegāde "Tesla" rūpnīcai, kā arī blakus esošajiem ciemiem, un policija sākusi izmeklēšanu saistībā ar iespējamu ļaunprātīgu dedzināšanu.

Neilgi pēc šī incidenta kreiso ekstrēmistu grupējums "Volcano Group" uzņēmās atbildību par šo dedzināšanu, norādot, ka tā veikusi pret "Tesla" vērstu sabotāžu.

Vēstulē vietējam medijam grupas dalībnieki uzņēmušies atbildību par dedzināšanu, kā arī norādījuši, ka to darījuši saistībā ar "Tesla" plāniem paplašināt Berlīnes pievārtē esošo rūpnīcu.

Aktīvisti arī paziņojuši par plāniem blakus esošajā mežā uzcelt nometni, kur nedēļu no vietas protestēs. Policija sīkāk nekomentē notikušo, taču uzsākusi izmeklēšanu.

Ugunsgrēks bez elektrības atstājis ne tikai visu rūpnīcu, bet arī daļēji traucēta elektroenerģijas padeve Berlīnes priekšpilsētās vairāk nekā 2000 mājsaimniecībām.

Šī ir vienīgā "Tesla" rūpnīca Eiropā, kura darbu uzsāka pirms gandrīz diviem gadiem. Pēc rūpnīcas paplašināšanās darbiem tika plānots, ka tā spēs saražot līdz pat pusmiljons elektroauto gadā.

"Tesla" vēstī, ka ražošanu Vācijas rūpnīcā, visticamāk, nebūs iespējams ātri atjaunot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti