«Facebook» grasās laist klajā ar «Twitter» konkurējošu platformu

Sociālā tīkla "Facebook" īpašnieks "Meta" šonedēļ grasās laist klajā jaunu lietotni "Threads", kas plānota kā tiešs konkurents mikroblogošanas vietnei "Twitter".

Paredzams, ka jaunais sociālais tīkls sāks darboties ceturtdien, 6. jūlijā.

Trešdien gan kļuva zināms, ka "Threads" lietotne sāks darboties ASV un Lielbritānijā, bet tās palaišana Eiropas Savienības teritorijā pagaidām ir atlikta. Eiropas Savienībā ir spēkā daudz stingrāki lietotāju datu aizsardzības noteikumi, tādēļ "Meta" vēlas pārliecināties, ka tās darbība nebūs pretrunā ES prasībām.

Jaunā lietotne "Threads" pirmdien jau parādījusies "iPhone" un "Android" operētājsistēmu mobilo lietotņu veikalos.

Paredzams, ka sākotnēji šī lietotne būs saistīta ar citu "Meta" piederošo sociālo tīklu "Instagram".

""Threads" ir vieta, kur apvienojas kopienas, lai apspriestu visu, sākot no tēmām, kas jūs interesē šodien, līdz tam, kas būs aktuāls rīt," teikts lietotnes aprakstā veikalā.

"Threads" ieviešana notiek pēc neskaidrību perioda "Twitter", kopš oktobrī uzņēmuma vadību pārņēma miljardieris Īlons Masks, kurš pārstrukturēja uzņēmumu, atlaižot tūkstošiem darbinieku un daudzas funkcijas ievietojot aiz abonēšanas maksas sienas.

"Meta" marta vidū paziņoja, ka strādā pie jauna sociālā tīkla, kura apraksts to padara par potenciālu "Twitter" konkurentu.

"Threads" ļaus lietotājiem "tieši sazināties ar saviem iecienītākajiem autoriem un citiem, kam patīk tās pašas lietas, vai arī izveidot savu lojālu sekotāju grupu, lai dalītos ar savām idejām, viedokļiem un radošumu ar pasauli", teikts lietotņu veikala aprakstā.

"Mēs domājam par decentralizētu, neatkarīgu sociālo tīklu, kurā reāllaikā dalīties ar rakstītiem ziņojumiem," teikts "Meta" paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā "Twitter" izraisīja daudzu lietotāju dusmas, kad Masks paziņoja, ka platforma ierobežos tvītu skaitu, ko lietotājs bez abonēšanas maksas maksāšanas var izlasīt dienā. Cilvēkiem, kas nemaksā par "Twitter", šo skaitu plānots ierobežot līdz 1000 tvītiem dienā.



Masks apgalvo, ka lēmuma mērķis bija ierobežot trešo personu, jo īpaši uzņēmumu, kas izmanto mākslīgā intelekta modeļus, iespējas izmantot sociālā tīkla datus.

Pēdējo gadu laikā bijuši arī citi mēģinājumi konkurēt ar 2006. gadā dibināto "Twitter", piemēram, to mēģinājuši darīt sociālie tīkli "Mastodon", "Bluesky" un ASV eksprezidenta Donalda Trampa izveidotais "Truth Social", bet nevienam no tiem līdz šim nav izdevies pietuvoties "Twitter" popularitātes līmenim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti