Lietuva plāno vienkāršot prasības militāro ražotņu būvniecībai

Lietuvas valdība atbalstīja grozījumus Investīciju un būvniecības likumā, kas ļaus lielajiem ieroču un munīcijas ražotājiem ar atvieglotiem noteikumiem sākt ražotņu būvniecību Lietuvā.

Ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite arī sacījusi, ka grozījumu mērķis ir paātrināt Vācijas uzņēmuma "Rheinmetall" ienākšanu. Viens no lielākajiem Vācijas bruņojuma ražotājiem Lietuvā plāno būvēt artilērijas šāviņu rūpnīcu. Tomēr, kā prognozēja ministre, sagaidāms, ka grozījumi stimulēs arī citu aizsardzības nozares uzņēmumu darbības sākšanu Lietuvā.

Lietuvas valdības atbalstītie likuma grozījumi paredz, piemēram, to, ka lielu aizsardzības rūpniecības objektu būvniecību varēs sākt pat bez būvatļaujas, bet tā būs jāsaņem pirms būvniecības pabeigšanas.

Plānots, ka aizsardzības vajadzībām paredzētos projektos teritorijās ārpus urbanizētām vietām būs atļauts būvēt bez teritorijas plānošanas procedūras pašvaldībā. Šādā gadījumā uzņēmumam nebūs pienākuma informēt sabiedrību par projektēšanu vai būvdarbu uzsākšanu.

Ekonomikas un inovāciju ministrijas izstrādātie grozījumi tiks iesniegti parlamentā, lūdzot likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti