Kultūras ziņas

"Dzīvnieks" – izrāde par uzdrīkstēšanos

Kultūras ziņas

Artura Skuteļa hiphopa lielkoncerts

Žonglēšana, akrobātika un dauzīšanās

Žonglēšana, akrobātika, dauzīšanās – Rīgā viesojas laikmetīgā cirka apvienība «LPM»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas cirks turpina rīkot ārvalstu laikmetīgā cirka apvienību viesizrādes, un 5. martā Dailes teātra Mazajā zālē viesojusies laikmetīgā cirka apvienība no Francijas “LPM”. Klaunādē “Piti Peta Hofen Show” ar žonglēšanas, akrobātikas un groteskas elementiem trīs mākslinieki publikai stāstīja par sevi un savu atveidoto varoņu attiecībām.

Francijā bāzētā laikmetīgā cirka apvienība “LMP” Latvijā viesojās ar izrādi “Piti Peta Hofen Show”. Tā ir dinamiska klaunāde, kuras nosaukumā iekļauti visu trīs aktieru skatuves vārdi, bet pati izrāde ir nepārtraukts mākslinieku skaidrojums, kas viņi ir un kā cits ar citu sadzīvo.

Cirka mākslinieks Johanness Bauhofers (Vācija) atklāj:

“Mēs nedomājam tik daudz par stāstu, kā par to, ko mums patīk kopā darīt. Un, manuprāt, mēs to darām pietiekami jautri, lai arī skatītājiem būtu jautri. Gribētos tam ticēt!”

Cirka mākslinieki apvienojās pirms sešiem gadiem Tulūzas Cirka mākslas skolā. Tur satikās Johanness no Vācijas, Luka no Francijas un Andress no Spānijas. Drīz vien tapa šis iestudējums. Tajā ir žonglēšana, akrobātika, deja, improvizācija un izdarības, kuras citādāk kā par dauzīšanos nosaukt nevar. Paši mākslinieki atzīst – arī to jāmāk darīt profesionāli.

“Mūsu skola bija orientēta uz teātri. Bija daudz aktiermeistarības studiju. Tajā pašā laikā daudz strādājām arī pie tehnikas – fiziskās sagatavotības, ķermeņa spēju izzināšanas un žonglēšanas metodēm,” skaidro Bauhofers.

Iestudējums tiek raksturots kā “nebēdnīga izrāde visai ģimenei”. Tiesa, 5. martā Dailes teātra Mazajā zālē lielāko daļu sēdvietu bija aizņēmuši mazie skatītāji.

Un tieši veselīgi bērnu smiekli liecināja par to, kas ir patiesā izrādes mērķauditorija.

“Mēs veidojām izrādi, kas būtu viegli izprotama bērniem, bet tajā pašā laikā pievienojām līnijas, kas adresētas pieaugušajiem. Piemēram, izrādē es ļoti daudz ēdu konfektes. Bērniem tas ir saprotami un smieklīgi, bet pieaugušais aizdomāsies, varbūt tam ir slēpts iemesls. Katrā ziņā mēs cenšamies uz to norādīt,” atzīmē Bauhofers.

Mākslinieku grupa atklāj, ka šobrīd rit darbs pie jaunas izrādes. Tā būs paredzēta tikai pieaugušajiem un pirmizrādi piedzīvos šī gada rudenī Francijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti