Kultūras ziņas

Aspazijas dzeja alternatīvās skaņās

Kultūras ziņas

Grāmatas "Alise Brīnumzemē" ilustrācijas LNB

"Zinību stundas" Dailes teātrī

«Zinību stundām» Dailes teātrī liela piekrišana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopš rudens Dailes teātra lekcijas par dažādām tēmām izpelnījušās lielu skatītāju atzinību un bezmaksas ielūgumi tiek “izķerti” jau 10 minūšu laikā pēc kārtējās lekcijas tēmas izsludināšanas. 18. janvārī lekciju  “Recepte perfektam pasākumam” piedāvā kultūras projektu producente Leonarda Ķestere.

“Es jau sen perināju domu, ka teātrim vajadzētu kādu lekciju ciklu, kursus tā iemesla dēļ, ka teātrī strādā un ar teātri ir saistīti ļoti daudz interesantu cilvēku, spēcīgas personības, profesionāļi,” norāda projekta autore Indra Rubene. “Es ieraudzīju fantastiskus oratorus, es sāku krāt idejas par cilvēkiem, ar kuriem strādāju ikdienā. Cik viņi ir fantastiski ar auditoriju un kādi ir viņu stāsti!”

Daudzu kultūras projektu producente Leonarda Ķestere var noteikt jebkura pasākuma norises receptes galvenās sastāvdaļas, kam pamatus veido ideja. Viņas rīkotie projekti “Rotko vilcienā no Rīgas uz Daugavpili”, mākslas objekta “Gondola performance” Rīgas biržā, bijuši spilgti notikumi Latvijas kultūras dzīvē.

“Patiesībā viss pasākums balstās spējā piesaistīt ieinteresētus cilvēkus, kuriem ir liela motivācija piedalīties un kaut ko iemācīties,” uzsver Leonarda Ķestere. “Vienojošais elements droši vien būs tas, kas nav pārkāpjams jebkura pasākuma organizēšanā. Tā tomēr ir saliedēta komanda, jo vienam cilvēkam, lai kāds tu arī esi ģēnijs, būs rokas par īsām, laika par maz."

"Ir taču ne tikai koncerti un multimediju performances. Ir taču arī kāzas, dzimšanas dienas un arī bēres. Tas viss prasa totālu sagatavošanos un nopietnu menedžmentu," saka producente.

Silvija Radzobe, Ivars Bērziņš, Sarmīte Sīle, Andrejs Žagars un daudzi citi savas jomas speciālisti lekcijās ne tikai raisa padziļinātu interesi par teātri, bet arī rada skaidrāku izpratni par dažādiem kultūras procesiem.

Dailes teātra "Zinību stundas" notiks līdz pat pavasarim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti