Valmieras teātrī top iestudējums «Sēras piestāv Elektrai» Ineses Mičules režijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

25. februārī mākslas telpā "Kurtuve" pirmizrāde amerikāņu dramaturga Jūdžina O’Nīla lugai "Sēras piestāv Elektrai" Ineses Mičules režijā, informēja Valmieras teātra pārstāvji.

Izrāde "Sēras piestāv Elektrai" stāsta par Menonu ģimeni. Tāpat kā visiem citiem, arī Menoniem ir skeleti skapjos – tikai daudz ļaunāki. Menonu dzimtas stāsts risinās 19. gadsimta 60. gados Jaunanglijas pilsētiņas nomalē pēc Amerikas Pilsoņu kara beigām.

"Izrādes pamattēma ir nevis cilvēka sadursme ar nepielūdzamo likteni, bet gan personības sadursme ar dziļi cilvēka iekšienē noglabātajiem noslēpumiem, kaislībām un vēlmēm. Savdabīgas pārdomas par tām mācībām, ko cilvēcei snieguši šausminošie un bezjēdzīgie kari, iekšējā refleksija un sirdsapziņas parādīšanās cilvēka dvēselē – tas ir mūsu laikmets, kas turpina mīta likteni un "pārraksta" tā nobeigumu," vēstīts izrādes aprakstā.

Izrādes radošajā ansamblī līdzās režisorei Inesei Mičulei darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un komponists Emīls Zilberts. Lomās Aksels Aizkalns, Rūdis Bīviņš, Kārlis Freimanis, Ingus Kniploks, Mārtiņš Meiers, Inese Pudža, Ieva Puķe, Diāna Krista Stafecka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti