Rīta Panorāma

Intervija ar Ievu Moricu un Gustavu Terzenu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Festivāls "Vides deja 2016" Ropažos

Tuvojas festivāls «Vides deja 2016» Ropažos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 4.jūlija līdz 10.jūlijam sesto gadu pēc kārtas, pulcējot vairākus simtus dejas mākslas mīļotāju no visas pasaules, Ropažu novadā norisināsies starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja", kurā darbosies vairākas meistarklases.

„Starptautiskais laikmetīgās dejas  festivāls „Vides deja 2016” ir iespēja  ar dejas mākslas starpniecību paraudzīties arī uz vietu, kurā dzīvojam, ieraudzīt to neparastāku,” vienu no būtiskiem „Vides dejas” aspektiem uzsver festivāla idejas īstenotāji horeogrāfe Lilija Lipora  un multimākslinieks Edgars Lipors.

„ Mums ir arī ārzemju viesi, un ir ļoti interesanti paskatīties, kā viņi domā. Pērn bija puisis no Zviedrijas, kurš taisīja performanci mežā un līdz mežam. Viena meitene uztaisīja vecā cūku kūtī, tieši tāpēc, ka tur ilgi neviens nav gājis – tas bija diezgan skaudri,” atceras Edgars Lipors.

„Pati vide ir tik bagāta ar savu stāstu, ka pasaka jau kaut ko priekšā. Vide ir viens no dejas partneriem,” uzsver Lilija Lipora.

Šogad festivālā "Vides deja" notiks meistarklases dažāda vecuma interesentiem – arī bērniem un senioriem, jaunums būs dejas debates.

„Būs sagatavošanas laiks, būs dejotāji, kas runā ar ķermeni, bet maz runā ar vārdiem, un reizēm tas viedoklis ir jāaizstāv,” norāda Edgars Lipors.

Plašāka informācija par festivāla meistarklasēm pieejama mājaslapā "www.videsdeja.lv". Festivāla izrādēs un performancēs ieeja viesiem ir bez maksas. Pieteikt savu dalību festivālā organizatori aicina līdz 2.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti