Trupa «Kvadrifrons» pirmajā sezonā nospēlējusi 127 izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trupa “Kvadrifrons” savas pirmās sezonas laikā nospēlējusi 127 izrādes, lielāko daļu no tām – Rīgas cirka zirgu stallī, LSM.lv pavēstīja trupas pārstāve Inese Tone.

“Kvadrifrona” izrādes sezonas laikā apmeklējuši vairāk nekā seši tūkstoši skatītāju. Publikai trupa piedāvājusi sešus jauniestudējumus, kā arī izrādīšanai Rīgas cirka bijušā zirgu staļļa telpās pielāgotas izrādes - “Pavasaris” un “Trīs stāsti”. Trupa devusies arī viesizrādēs, viesojoties Madonā, Aizkrauklē, Valmierā un Cēsīs, kā arī mūzikas namā “Daile” Rīgā un Rīgas 64. vidusskolā.

Visvairāk izrādītais iestudējums pirmajā trupas sezonā ir izrāde ekskursija cirkā “Brīnuma skartie” Reiņa Botera režijā. Izrādot 58 reizes, to piedzīvojuši 1160 skatītāji.

Izrāde ekskursija cirkā “Brīnuma skartie” ir skatītāju iekļaujoša izrāde, kas piedzīvojama individuāli audiogida vadībā un pieejama trīs valodās - latviešu, krievu un angļu. Tajā cirka māja stāsta savu dzīvesstāstu, iepazīstinot ar aizraujošās skatuves mākslas cilvēkiem un notikumiem, kas atgadījušies tās 130 gadus garajā mūžā. Izrāde 2018. gada otrajā pusgadā nominēta balvai “Kilograms kultūras” kategorijā "Pārsteigums".

Teātra trupa “Kvadrifrons” noslēdza savu pirmo darbības sezonu 29. jūnijā ar pirmizrādi gandrīz dokumentālai izrādei “Vecmāmiņu valsts” (režisore Paula Pļavniece; sarunu festivāla “Lampa” ietvaros, Cēsīs). Izrāde ir veltījums visām Latvijas vecmāmiņām un viņu mazbērniem. Šī gada rudenī iestudējumu plānots izrādīt vairākās Latvijas pilsētās - Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī, katrā pilsētā piesaistot vietējo bērnu kori.

Savukārt režisores Paulas Pļavnieces veidotais detektīvs bērniem “Perturbons” sezonas laikā izrādīts Rīgas cirkā 10 reizes, kā arī viesojies Rīgas 64. vidusskolā. Izrādes laikā drosmīgā un fenomenāli radošā draugu kompānija “Kvadrifrons” kopā ar bērniem cenšas atrast savu pazudušo biedru un novērst Perturbona radītās nejaucības.

Tikmēr “Kvadrifrona” aktiera un režisora Klāva Meļļa kareivīgā melodrāma “Himna”, kas radīta kā jaunā režisora diplomdarbs, noslēdzot režijas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā, izrādīta Rīgas cirkā 16 reižu. To noskatījušies aptuveni 600 skatītāju.

Arī nākamajā sezonā trupa sola gan Rīgas cirkā, gan citās vietās daudzveidīgu izrāžu un mākslas notikumu programmu. Tuvākie pasākumi ar trupas "Kvadrifrons" līdzdalību ir divas jaunas izrādes Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros: Klāva Meļļa režisētā izrāde mazdārziņā “Mūžīgā izlaušanās”, kā arī Reiņa Botera izrāde tikšanās ar šausmīgiem elementiem “B_Ž_S”, kuru tapšanā piesaistīti "Kvadrifrona" draugi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti