Teātra dienas balvas - Ķuzulei-Skrastiņai, Rafalsonam, Kairišam, Freibergam un Lieldidžai-Kolbinai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot Starptautisko teātra dienu, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā šodien pasniegs ikgadējās Teātra dienas balvas.

Leģendāro aktieru Lilitas Bērziņas un Harija Liepiņa vārdā nosauktās balvas par izcilu un spilgtu aktierdarbu teātrī iepriekšējās sezonās šogad saņems aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Jakovs Rafalsons, bet Smiļģa balvu par spoži inscinētām izrādēm pēdējos gados piešķirs režisoram Viesturam Kairišam.

Daiga Gaismiņa-Šiliņa
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
Par sasniegumiem skatuves mākslas pedagoģijā Jēkaba Dubura balvu saņems Edmunds Freibergs. Bet Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par sasniegumiem baletā un baleta pedagoģijā pasniegs Zanei Lieldidžai-Kolbinai.

Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes lēmums par laureātiem šogad bijis teju vienbalsīgs, stāsta valdes priekšsēdētāja Daiga Gaismiņa-Šiliņa: „Šai balvai, vismaz Lilitas Bērziņas, Harija Liepiņa un Eduarda Smiļģa balvai, pieteikumus iesūta teātri. Un tie, kas šogad ir balvu laureāti, no teātriem ir bijuši nominēti arī iepriekš. Un kaut kādu iemeslu dēļ ir licies, ka jāpagaida: piemēram, lai Viesturs Kairišs pabeidz savu triloģiju, arī

par Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu vienmēr licies, ka varbūt būs vēl kaut kas krāšņāks. Bet es arī zinu, cik ir bīstami tā gaidīt, jo aktieris jau pats sev nedala lomas,

un mēs nezinām, kurā brīdī viss var pagriezties citādāk. Tāpēc es ļoti priecājos, ka tieši šogad viss sakrita tā, kā tas ir, un gan Ilzes, gan Jakova Rafalsona, gan arī Viestura Kairiša un, protams, Edmunda Freiberga darbs ir novērtēts.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti