Rīta Panorāma

Pēta, vai suņi var saost Covid-19

Rīta Panorāma

Albānijā cilvēki protestē pret vēsturiskas teātra ēkas nojaukšanu

Starptautisks aktieru zvaigžņu sastāvs M. Ivaškeviča lugas "Gulošie" tiešsaistes iestudējumā

Starptautisks aktieru sastāvs Marjus Ivaškeviča lugas «Gulošie» tiešsaistes iestudējumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiska aktieru zvaigžņu komanda apvienojusies tiešsaistē, lai kopā lasītu lietuviešu dramaturga Marjus Ivaškeviča lugu “Gulošie”. Ideju īstenojis lietuviešu režijas zvaigzne Oskars Koršunovs un producente Jevgeņija Šermeņova. Aktieru dzīvesvietas sniedzas no Krasnojarskas līdz Monreālai. Lugā piedalās arī Latvijas aktieri Guna Zariņa un Gundars Āboliņš.

Tiešsaistes izrādē “Gulošie” aktierim Gundaram Āboliņam režisors Oskars Koršunovs uzticējis lomu, kurā dramaturgs Marjus Ivaškevičs ielicis iespēju mācīt cilvēkus mīlēt. Lugas darbība notiek 22. gadsimtā, un pasaule ir ļoti mainījusies.

“Cilvēki dzīvo divās dažādās maiņās, jo pasaule ir pārapdzīvota, saldūdens resursi ir izsmelti. Un tad 10 vai 12 gadus viena paaudze dzīvo, un otri guļ tādā miegā, kura laikā viņi nenoveco. Viena pasaules telpa, bet divas cilvēku paaudzes, divas civilizācijas. Un starp tām arī ir laika atstarpe,” skaidro Gundars Āboliņš.

Producente Jevgeņija Šermeņova stāsta: “Lugā jau ir sieviešu un vīriešu maiņas. Viena maiņa ir netoleranta, skarba, to vada vīrietis. Otra maiņa ir toleranta, mīlestības pilna, dzīvo ar cieņu un savstarpējo saprašanos, un to vada sieviete. Ir lieli pretstati. Izrādē bēglis no vienas maiņas nonāk otrā un cenšas atrast kopīgu valodu. Izrādās – būtiska ir sistēma, kurā cilvēks dzīvo.”

Izrāde radījusi iespēju kopā strādāt aktieriem no dažādām valstīm. Gundars Āboliņš atzīmē – tieši aktieru sastāvs viņam šķitis interesantākais šajā projektā.

Izrādi “Gulošie” var klausīties podkāstā. Teksts ir krievu valodā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti