«Skroderdienas Silmačos» Druvienā – Nacionālais teātris piedāvā izrādes ierakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Nacionālais teātris aicina svinēt Jāņus kopā un piedāvā izrādes “Skroderdienas Silmačos” ierakstu, kas tapis Druvienā 2016. gadā, informēja teātrī.

“Skroderdienas Silmačos” ir luga, kura pirms gandrīz 120 gadiem, kad to sarakstīja un pirmoreiz iestudēja, tika nospēlēta vien 3-4 reizes – tā saņēma visskarbāko kritiku no Jāņa Asara, kurš prognozēja, ka uz skatuves tā nekad vairs neatgriezīsies. “Bet atgriezās un – uz palikšanu,” atzīmēja Nacionālajā teātrī. 

Nacionālajā teātrī “Skroderdienas Silmačos” parādījās drīz pēc tā nodibināšanas – 1921. gadā kā aktrises Lizetes Iesmiņas jubilejas izrāde, viņa savus 50 gribēja nosvinēt ar Antonijas lomu. Publika tomēr vairāk esot sajūsminājusies par Antu Klinti Zāras un Alfrēdu Amtmani-Briedīti Joskes lomā.

Šogad Nacionālā teātra “Skroderdienām Silmačos” ir 100 gadadiena. Teātris vēl nevar atvērt durvis skatītājiem, tomēr aicina Jāņus svinēt kopā un skatīties režisores Indras Rogas iestudējumu, kas 2016. gadā Druvienā brīvdabā pulcēja visu Nacionālā teātra aktieru ansambli, Gulbenes novada amatiermākslas kolektīvus un skatītāju tūkstošus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti