Siguldā sākas bērnu un jauniešu teātra festivāls «Laimes lācis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Siguldas Mākslu skolā „Baltais flīģelis” divas dienas – piektdien un sestdien - notiks bērnu un jauniešu teātra festivāls „Laimes lācis 2014”. Tas veltīts Starptautiskajai Teātra dienai un Siguldā risināsies jau otro gadu. Šogad tajā piedalīsies vairāk nekā 250 dalībnieku no 17 kolektīviem, kas sabrauks no visas Latvijas.

Mākslu skolas „Baltais flīģelis” Teātra studijas vadītāja Ārija Stūrniece stāsta, ka festivāla veidotājus pārsteidz pieteikto iestudējumu lielā daudzveidība:

„Ir marionešu teātra uzvedums no Krievijas pierobežas Medumu pamatskolas, leļļu un improvizācijas teātri, dažādi literārie uzvedumi, muzikālās teātra studijas un dramatiskā teātra iestudējumi.

Mēs paši festivālu atklāsim ar teātra nodaļas jauniešu iestudējumu „Laikiem pāri”, kas veidots no Viljama Šekspīra lugu fragmentiem. Lieliska dāvana festivāla dalībniekiem un siguldiešiem ir Edgara Lipora  kustību un objektu monoizrāde „Karavīrs”, un īpaša viešņa šogad mums ir aktrise, režisore un teātra pedagoģe Indra Roga, kuru lūgsim dalīties savās domās par redzēto abās dienās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti