Rīgā notiks meistarklase un performanču vakars «Melnās avis nemelo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tallinas ielas kvartālā, kultūras telpā “Tu jau zini Kur”, 14. martā norisināsies meistarklase "Melnās avis nemelo", kuru vadīs māksliniece no Nīderlandes Larysa Bauge. Savukārt 15. martā šajā pašā vietā norisināsies performanču vakars, kur būs iespēja ne tikai apskatīt meistarklases laikā radīto, bet arī citu mākslinieku performances, medijus informē organizatori.

"Melnās avis nemelo" būšot ir intensīva meistarklase, kas domāta tiem, kuri ir ieinteresēti sevis izpētē, izmantojot dažādas radošās darbības: teātri, mūziku, vizualizāciju, literatūru un citas.

Meistarklase veidota, balsoties uz priekšstatu, ka performances māksla ir radikāla izpausmes forma, ar to saprotot – pierastā, sociāli standartizētā un patīkamā izaicināšana kā mākslā, tā arī ikdienā.

Meistarklases laikā tiks pētīti mākslas radīšanas veidi, mākslas uztvere, kā arī apšaubīta esošā mākslas radīšanas pieeja.

Galvenais izejmateriāls – mākslinieks pats. Viņa fiziski sociālā, "kulturālā" identitāte, viņa paša pagātne, etniskā piederība, sociālais statuss, dzimte utt., un kā šie sociālie konstrukti ietekmē mākslinieku/personu viņa darbā un ikdienā.

Meistarklasi vadīs Nīderlandes māksliniece Larysa Bauge. Meistarklases dalībniekiem tiks sniegta iespēja prezentēt darbnīcas rezultātus publiski – meistarklases vadītāja piedāvā ilgstošo performanci 14. marta vakarā, kā arī īsāku performanci nākamajā dienā performanču vakarā, 15. martā.

Performanču vakara tēma ir mākslinieka sevis izpēte, izmantojot neordināru pieeju, kā arī kļūšana uz brīdi par pasaules melno avi.

Par saviem darbiem stāstīs māksliniece Larysa Bauge, tāpat vakara laikā būs iespēja redzēt meistarklases "Melnās avis nemelo" dalībnieku darbu prezentāciju un dažādu mākslinieku performances.

Plašāku informāciju par aktuālajām meistarklasēm un performanču vakariem iespējams meklēt Latvijas Performances mākslas centra “Facebook” lapā un vietnē www.maatelpa.com.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti