Rīta Panorāma

Mūsu studijas viesis šorīt ir labklājības ministrs Uldis Augulis

Rīta Panorāma

Kā ziemā iedarbināt auto

Nacionālā teātra jaunajā iestudējumā "Jūtu tektonika".

Nacionālajā teātrī «Jūtu tektonikas» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nacionālā teātra Lielajā zālē ceturtdien, 23.janvārī, pirmizrādi piedzīvos Ērika Emanuela Šmita „Jūtu tektonikas” iestudējums Mihaila Gruzdova režijā.

Populārākais franču mūsdienu dramaturgs lugas sākumā uzbur tipisku situāciju – lietišķa un darbu ritenī ierauta sieviete nespēj noticēt mīļotā jūtu patiesumam un pieņemt lēmumu par laulībām, tāpēc izgudro mīlas trijstūri, iesaistot spēlē trešo personu. Tālākais izvēršas neiedomājamā notikumu virknē, jo, izrādās, ka mīlestība, ja apšauba tās spēku, var atriebties un aiziet pie citiem.

Vispār mīlestība varbūt ir vienīgais, kas tevi tur, lai tu būtu līmenī,” atzīst režisors Gruzdovs. ”Kamēr esi jauns, tev tas tiek dots par velti un par brīvu, bet, kad tev ir virs 40, sāc domāt. Un tas ir grūtāk, jo ir kaut kāds savs dzīvesveids.”

Šie cilvēki spēlējas, meklē, domā, nevar izlemt un no jauna atgriežas pie jautājuma par mīlestības dabu un izcelsmi. Taču ja kāds apšauba mīlestības spēku, tā var atriebties un aiziet pie kāda cita.

Jūtu tektonika ir tā, kas saglabājas neatkarīgi no vecuma, tāpēc nav svarīgi, vai tev ir 20 vai 60 gadi,” norāda Rišāra lomas atveidotājs Ivars Puga. „Cilvēks brieduma gados vairāk domā par to, ko viņš dara. Doma iet pa priekšu vārdam. Jaunībā varbūt tas notiek otrādi.”

Izrādē lomās – Indra Roga, Ivars Puga, Lolita Cauka, Zane Jančevska, Liene Sebre, Astrīda Kairiša, Ģirts Jakovļevs, Mārtiņš Brūveris, Jurģis Spulenieks un citi aktieri. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš. Kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti