Kultūras ziņas

Vāc ziedojumus Demokrātijas kvartāla izveidei Kuldīgā

Kultūras ziņas

Baibai Indriksonei – 90

Attiecību drāma izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?"

Mīlestības un naida spēles – Valmieras teātra iestudējumā «Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Spēcīga dramaturģija, divu laulātu pāru attiecību atkailinātība, vilšanās, nepiepildīti mērķi, mīlestība, dusmas un krahs…Valmieras drāmas teātrī tapis jauns iestudējums – amerikāņu dramaturga Edvarda Olbija drāma "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?". To iestudējusi režisore Inese Mičule.

Kādā naktī pēc svinībām mājās pārnāk universitātes rektora meita Marta ar vīru Džordžu, vēstures pasniedzēju. Nepabrīnot dzīvesbiedru, viņa uzaicinājusi ciemos jauno bioloģijas pasniedzēju ar sievu. Dzīres turpinās, skan nežēlīgas asprātības, ar kurām viesu klātbūtnē apmainās nama saimnieki. Visas nakts garumā alkohola ietekmē rit arvien nežēlīgas mīlestības un naida spēles, kur pazemojumi un sapņi, mijas ar dusmām un ilūzijām. Spēcīgā dramaturģija aktieriem dod iespēju izspēlēties.

Aktieris Mārtiņš Liepa atzīst, ka lomas šādās izrādēs ir tās, kādēļ vērts kļūt par aktieri: "Tā ir bauda piedalīties šādā izrādē."

Arī aktrise Elīna Vāne ir gandarīta: "Man ļoti patīk tas materiāls, man ļoti patīk tekstu krāšņums. Varbūt šajā vājprātīgajā laikā tieši gribas kaut kādu tādu velnu dabūt laukā no sevis, jo visas šīs aizturētās izrādes, kuras ir pārceltas un pārceltas, un mēs nespējam satikties ar publiku, tad gribas, lai tajā reizē, kad satiekas, tas ir tā vērts!"

Jaunais aktieris Krišjānis Strods ir pārliecināts, ka tā ir laba dramaturģija: "Laba dramaturģija tik daudz ko izdara mūsu vietā, mums to atliek, kā mūsu pasniedzējs Gruzdovs teiktu, tikai nospēlēt. Bet tas apjoms, ko šī loma piedāvā, tas ir ļoti liels un līdz ar to sanāk ļoti daudz strādāt pie tā, lai kaut ko nepazaudētu, turēt to lomas zīmējumu, lomas līniju tos visus trīs cēlienus, tas ir ļoti grūts uzdevums. Akadēmijā ne vienmēr to paspēj iemācīties, aktieris jau aug ar lomām, un es domāju, mums šīs lomas abiem uzkritušas virsū īstajā brīdī un īstajā laikā."

Izrādi skatījās režisors Mārtiņš Eihe, kurš atzina, ka iestudējumā stāsts ir laikā universāls: "Šī tēma nekad nebeigsies, viņa nav sociāla, viņa ir cilvēciska."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti