Rīta Panorāma

Selekcionē konkurētspējīgas kviešu šķirnes

Rīta Panorāma

Daudzviet Eiropā "AstraZeneca" vakcīnu iesaka vecāku cilvēku potēšanai

Mīlestības anatomija - Stendāls "Sarkanais un melnais" Nacionālajā teātrī

Mīlestība ar blaknēm. Nacionālajā teātrī tapusi izrāde «Sarkanais un melnais»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisors Edmunds Freibergs Stendāla romāna “Sarkanais un melnais” iestudējumu dēvē par mīlestības anatomiju un mīlestību ar blaknēm. Izrāde skatītāju ieved citā pasaulē, kur vērtība ir kaislīgas jūtas un romantiska pasaule. Stendāla slaveno romānu dramatizējis Žaks De Dekers. Stendāla “Sarkanais un melnais” Nacionālā teātra vidē pirmizrādi piedzīvos 9. aprīlī.

“Vērtīgi atgriezties pie tāda savā ziņā vecmodīga teātra ar tīru jūtu un romantisma garšu. Man pašam arī bija interesanti, jo es sen neko tādu nebiju iestudējis,” atzina režisors Edmunds Freibergs.

Aktieris Raimonds Celms atklāj, ka viņu katru reizi no jauna iedvesmo mīlestības spēja būt tik dažādai: “Ar katru darbu, tāpat kā ar katru nodzīvoto dienu, tu ieraugi, ka viņai ir vēl tādas nokrāsas un tādas nianses.”

Viņa atveidoto jaunekli Žiljēnu Sorelu iemīl visas. Arī aktrises Madaras Bores atveidotā Matilde. Viņa atzina, ka Žiljēnā piesaista tas, ka viņš nav liekulīgs, saka to, ko jūt, ko domā.

Skatuves telpa veidota kā arēna. Režisors paskaidroja, ka izrādes galvenais varonis iziet dzīves arēnā – “tev ir jācīnās, jāatrod sava vieta, sava laime un savs apliecinājums dzīvē”.

Izrādē spēlē aktieri Evija Krūze, Madara Bore, Raimonds Celms un Voldemārs Šoriņš. Scenogrāfs Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece Jurate Silakaktiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti