Kultūras rondo

Latvijas Televīzijā tapis dokumentālais stāsts “Aktrise un laiks. Vija Artmane”

Kultūras rondo

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" turpinās laikmetīgās mākslas izstāžu programma

Valmieras teātris: viesizrādes Rīgā un trīs jauniestdējumi jaunajā sezonā jau septembrī

Jauno sezonu Valmieras teātris sāks ar trim pirmizrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valmieras drāmas teātris jau septembrī skatītājus aicinās uz trim pirmizrādēm. Divas no tām veido Indra Roga un Mihails Gruzdovs kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Valmieras teātra aktieru 3.kursa studentiem, trešo – režisore Inese Mičule.

7. septembrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Viktorija", kas veidots pēc norvēģu rakstnieka Knuta Hamsuna jauniešu stāsta ar tādu pašu nosaukumu motīviem, savukārt 20. septembrī skatītāju vērtējumam tiks nodots darbs “731. solis”, kura pamatā ir krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska romāna “Noziegums un sods” teksti.

Septembra izskaņā pie Valmieras teātra mazākajiem skatītājiem un viņu vecākiem nonāks vērienīgs notikums – muzikāla izrāde ar Ineses Zanderes dzejoļiem un Renāra Kaupera mūziku "Smieklu sasaukšanās", režisore Inese Mičule.

"Jaunai izrādei skatītājs būs bērns. Protams, vecumam ir liela nozīme. Ātri sapratu šo amplitūdu no pirmklasniekiem līdz apmēram 12–13 gadu vecumam, kad sākas citas intereses. Šī vecuma posma bērni sapratīs, par ko ir stāsti, dziesmas, ko aktieri skatuves līdzekļiem atveidos," Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo” atzīst Inese Mičule. Viņa arī bilst, ka svarīga ir vecāku klātbūtne.

Valmieras drāmas teātra direktore Evita Ašeradena norāda, ka teātris konsekventi turpinās līniju – runāt ar bērniem un jauniešiem savos iestudējumos.

"Mēs domājam kādas no Valmieras vasaras teātra festivāla izrādēm iekļaut repertuārā, ja varēs piemērot, jo atsaucība bija liela. Tas deva spārnus, sākot sezonu," atzīst teātra direktore.

"Gribam veicināt, lai ģimenes iet uz teātri. To veicina festivāls, ģimene iet kopā un skatās. Kopā vari gūt intelektuālu baudījumu, zināšanas un prieku," turpina Ašeradena.

Viņa arī norāda, ka divas no jaunās sezonas pirmajām pirmizrādēm būs jauniešu veidotas.

"Ceram, ka tas uzrunās Valmierā studējošos un arī tos, kas mācās Rīgā, kas brauks un skatīsies," bilst Ašeradena.

Protams, jaunajā sezonā gaidāmi dažādi iestudējumi. Valmierā izrādi iestudēs kādreizējais teātra aktieris un režisors Edmunds Freibergs. Oktobra vidū viņa režijā būs redzama Īva Žamiaka “Uz Akapulko, kundze!” ar Ievu Puķi un Imantu Stradu galvenajās lomās. Tas būs iestudējums par mums pašiem, drusku smieklīgi un mazliet skumji, izrādi raksturo Ašeradena.

Šobrīd norisinās Valmieras drāmas teātra viesizrādes Rīgā, savukārt septembra beigās teātris dosies arī viesizrādēs uz Kurzemes un Zemgales pilsētām. Izrādi "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" varēs noskatīties Bauskā, Kuldīgā, Talsos, Rojā un Kandavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti