Ikšķilē norisināsies Operetes festivāls; viesosies Kijivas Akadēmiskā operetes teātra solisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 7. līdz 12. augustam Ikšķilē norisināsies 4. starptautiskais Operetes festivāls, kura īpašie viesi būs Kijivas Akadēmiskā operetes teātra (Ukraina) vadošie solisti, kuri piedalīsies festivāla galā koncertā 12. augustā Ikšķiles estrādē, informēja rīkotāji.

Festivālu 7. augustā plkst.12 Ikšķiles luterāņu baznīcā ieskandinās koncerts "VIVAT!" ar Latvijas jauno talantu Rūtas Martinovas (soprāns), Patrīcijas Kozlovskas (soprāns), Dāvida Loka (tenors), Marisa Lakstīgalas (bass), Henrija Kozlovska (klarnete) piedalīšanos.

10. augustā Ikšķiles Tautas namā norisināsies pasākums "Muzikāla saruna pie kafijas tases". Kā norādīja rīkotāji, koncertā "mīsies mūzika, personiska saruna un urdoši jautājumi par un ap muzikālā teātra daudzveidību". Koncertā piedalīsies Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra soliste Mariana Bodnara (soprāns), viņas kolēģi un pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska.

11. augustā Ikšķiles centra laukumā bērni un viņu vecāki tiek aicināti uz izzinošu virtuālās realitātes ceļojumu "Supervaroņu 360° 3D ceļojums bērniem".

Festivāls noslēgsies 12. augustā ar diviem pasākumiem: plkst.19 Ikšķiles estrādē norisināsies galā koncerts, bet plkst.22 – valšu vakars. Galā koncertā piedalīsies Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra vadošie solisti, Oļena Arbuzova (soprāns), Valērija Tulis (soprāns), Anatolijs Pogrebnijs (tenors), Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns, Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Nauris Indzeris (baritons), kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Programmā – dažādu muzikālā teātra žanru mūzika. Savukārt valšu vakarā Štrausa un citu komponistu valšus un polkas spēlēs Operetes teātra orķestris.

"Ikšķiles Operetes festivālā man ir uzticēts diriģēt galā koncertu, kas parādīs Operetes teātra plašās žanriskās iespējas, muzikālā teātra žanru dažādību. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Štrausa, Kālmana, Lehāra skaistākās operešu melodijas, arī melodijas no slaveniem mūzikliem, taču lielākais pārsteigums – pirmo reizi festivāla galā koncerta programmā tiks iekļautas arī vispopulārākās operu melodijas, piemēram, Bizē, Verdi, Pučīni. Programmu neapšaubāmi kuplinās arī mūsu lieliskie dejotāji. Savukārt pēc divdaļīgā koncerta katrs koncerta klausītājs ir aicināts iejusties īstā Vīnes balles atmosfērā, laižoties dejā valšu vakarā, kas ir unikāls un tikai šim festivālam raksturīgs," uzsvēra Operetes teātra diriģents Atvars Lakstīgala.

"[..] Festivālam būs divas tematiskās līnijas: muzikālā teātra – operetes teātra žanru daudzveidība un vārds jaunajiem kā kultūras nākotnes nesējiem, tāpēc divi no pieciem festivālā ietvertajiem pasākumiem vistiešākajā veidā ir saistīti ar bērniem un jauniešiem," norādīja Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Soliste Mariana Bodnara no Ukrainas atzina: "Esmu gandarīta par uzaicinājumu piedalīties šajā skaistajā notikumā – Starptautiskajā Operetes festivālā Ikšķilē. Joprojām atceros aprīlī notikušo fantastisko koncertu Rīgā, kurā biju uz skatuves kopā ar māksliniekiem no Latvijas. Skatītāju ovācijas, tik sirsnīga, sajūsmināta publika, brīnišķīgi cilvēki visapkārt, es jutu milzīgu atbalstu un rūpes šajā nomāktajā, Ukrainai un man tik grūtajā laikā. Tāpēc es ļoti ceru jau pavisam drīz atgriezties skaistajā Latvijā un uzstāties festivālā!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti