Kultūras ziņas

Dona "Pēdējā vēstule"

Kultūras ziņas

Nastavševs iestudē "Mēdeju" Maskavā

Izcilā krievu aktrise Hamatova Rīgā

Hamatova Nacionālajā teātrī lasīs Cvetajevas un Ahmaduļinas dzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirms sešiem gadiem šī krievu aktrise pārsteidza ar drosmīgiem kailskatiem režisora Aleksandra Hāna filmā „Jāņu nakts", kur spēlēja līdzās latviešu aktieriem Gundaram Āboliņam, Aurēlijai Anužītei un citiem. Dažus gadus vēlāk viņa sadarbojās ar Alvi Hermani, iestudējot Maskavā „Šukšina stāstus". Pirmdienas vakarā izcilā krievu aktrise Čulpana Hamatova būs redzama uz Nacionālā teātra skatuves, lasot Marinas Cvetajevas un Bellas Ahmaduļinas dzeju.

Trauslā aktrise Rīgā atgriezusies uz vienu vakaru, lai uzstātos ar dzejas izrādi "Stunda, kad ieej dvēselē kā rokās". „Marina Cvetajeva ir mana mīļākā dzejniece. Mana skābekļa maska. Es ilgu nespēju viņu lasīt no skatuves, tas, kas ir internetā, ir nejaušs mēģinājums manā radošajā vakarā," saka Hamatova.

Tomēr sadarbībā ar mūziķēm aktrisei ir izdevies radīt izrādi, kas Rīgā kļuvusi par daļu no labdarības.

„Es ļoti priecājos, ka Čulpana Hamatova, kas savus spēkus un autoritāti velta Saulaino dienu akcijai, lai palīdzētu bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām Krievijā, un šis mērķis viņai ļoti saprotams. Kad sabiedrību uzrunā šādi talantīgi cilvēki, tam ir pavisam cita atdeve," norāda pasākuma organizatore Liene Dambiņa.

„Es pirmkārt jūtos kā cilvēks. Un man tas ļoti patīk, jo es nodarbojos ar lietām, kas man ļoti patīk. Aktrises profesija man ļauj būt laimīgai, iespēja kādam palīdzēt, būt noderīgai rada īstu azartu. Es nejūtos kā "seja", bet gan kā cilvēks. Laimīgs cilvēks," uzsver Hamatova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti