Kultūras ziņas

Grāmata par Sergeju Antonovu

Kultūras ziņas

Operas zvaigžņu vasara

Liepājas teātrī jauna aktieru paaudze

FOTO: Liepājā pirmizrādi piedzīvo «Diagnoze-jaunība»; teātra štatu papildina deviņi aktieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirmā pirmizrāde Liepājas teātrī, kas pēc pandēmijas notikusi klātienē ar publiku, ir Ferdinanda Bruknera luga “Jaunības slimība”, ko teātra repertuārā atradīsiet ar nosaukumu “Diagnoze – jaunība”. To iestudējusi režisore Māra Ķimele. Tas ir liels notikums arī tāpēc, ka izrāde ir diplomdarbs šajā teātrī izaudzinātajiem jaunajiem aktieriem.

Pirms simts gadiem, kad Ferdinands Brukners sarakstīja savu lugu “Jaunības slimība”, modē bija Freida idejas saistībā ar seksualitāti,  sakāpinātām emocijām, maksimālismu un risku visu pārdozēt.

Izrāde “ Diagnoze – jaunība” ir Liepājas teātra aktieru kursa diplomdarbs. Visi galvenie varoņi ir jaunieši. Kā akcentēja režisore Māra Ķimele, luga nav iepriekš iestudēta tāpēc, ka teātros  vispār nav tik daudz jaunu aktieru. Liepājai tagad ir.

Uzdevumi aktieriem ir sarežģīti ne tikai psiholoģiski intensīvi, bet arī fiziski, izrāde ir ļoti dinamiska.

Iepriekšējo jauno aktieru kursu Liepājas teātris sagatavoja Klaipēdā, un tas bija jau pirms desmit gadiem. Jaunos talantus novērtē ne tikai draugi, radi un pastāvīgie Liepājas teātra apmeklētāji, bet arī jaunās paaudzes publika.

Trupā tiks uzņemti visi deviņi augstskolu pabeigušie aktieri. Tātad Liepājas teātrī uz skatuves arī turpmāk redzēsim jauno paaudzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti