Kultūras ziņas

Paziņo "Kilograms kultūras" pirmā ceturkšņa uzvarētājus

Kultūras ziņas

Liepājas teātrī draiska pirmizrāde

Izrāde "Kultūras fantoms" atcelta, "Slepkava" paliek!

«Dirty Deal Teatro» no repertuāra izņem «Kultūras fantomu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagājušās nedēļas nogalē teātrī "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvoja divi jauniestudējumi – "Slepkavas" un "Kultūras fantoms", pēdējā no kurām vairs netiks izrādīta.

Kā skaidroja teātra vadība – mākslas darbs ne vienmēr izdodas tāds, kādu būtu vēlējušies skatītājiem parādīt tā radītāji.

Izrāde "Kultūras fantoms" bija mēģinājums atrast tādu skatuves valodu, kādā jaunie skatuves mākslinieki varētu bez patosa vai pārspīlētas ironijas runāt ar jauniešiem par latviešu tautas identitāti un tās kultūras vērtībām.

Teātris atvainojas par sagādātajām neērtībām un uzsver, ka izrāde par šādu tēmu ir nepieciešama tieši šobrīd, kad būtiski ir vērst uzmanību uz latviešu tautas pašsaglabāšanos. Teātris arī ļoti cer, ka "Kultūras fantomu" veiksmīgi varēs izrādīt nākamajā sezonā.

Izrādes "Slepkavas" liktenis ir labvēlīgāks, un jācer uz lugas veiksmīgu izrādīšanu teātrī.

Pēdējos gados vairāki vadošie Latvijas teātri ir veikuši izmaiņas repertuārā kādas radošas neveiksmes dēļ. Valmieras teātrī pērn pārtrauca Mārtiņa Eihes iestudējama "Daugava" izrādīšanu, savukārt Dailes teātrī no repertuāra izņēma izrādi "Kis, kis, mjau, mjau" un nupat arī Dž.Dž. Džilindžera izrādi "Milēdija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti