«Dirty Deal Teatro» augustā un septembrī aicina skatītājus atgriezties teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Teātris “Dirty Deal Teatro” (DDT) jauno sezonu augusta vidū atklās ar brīvdabas izrādes “Ēdenes dārzs” pirmizrādi, savukārt septembra nogalē gaidāms jauniestudējums par dzejnieci Austru Skujiņu “Saule riet austrumos”, informēja teātra pārstāvji. Teātris augustā un septembrī izrādīs arī iepriekšējās sezonās tapušās izrādes.

DDT uzsāk jauno sezonu ar Lindas Rudenes un Paulas Pļavnieces brīvdabas izrādi “Ēdenes dārzs”, kas 11. un 12. augustā, kā arī 3. un 6. septembrī notiks LU botāniskajā dārzā. “Ēdenes dārzs” ir komiska muzikālā kataklizma, kurā spēlē Anta Aizupe, Matīss Budovskis, Ivars Krasts un Jānis Kronis.

Savukārt augusta noslēgumā DDT piedāvā apmeklēt izrādi “Netikumīgie” (27. un 29. augustā), kurā piedalās jaunie dzejnieki Marija Luīze Meļķe un Raimonds Ķirķis, kā arī aktieris Reinis Boters. Izrādes idejas autore ir Krista Burāne, savukārt tās dramaturģe ir Laila Burāne. “Netikumīgie” saņēmuši “Spēlmaņu nakts” balvu (par 2019./2020. gada sezonu) kategorijās “Gada izrāde pusaudžiem” un “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā”.

“Netikumīgajiem” sekos Lailas Burānes un Lauras Upenieces izrāde “Pelmeņi un cigaretes” (31. augustā un 2. septembrī), kurā spēlē Elizabete Skrastiņa un Agris Krapivņickis. “Pelmeņi un cigaretes” ir patiesos notikumos balstīts stāsts par jaunas meitenes mēģinājumiem izdzīvot pasaulē un sabiedrībā, kurā spēles noteikumi un rīki izdalīti nevienlīdzīgi.

13. septembrī teātris gaidīs skatītājus uz Mārča Lāča izrādi “Zvērīgā mīla”, kurā Ivars Krasts, Marija Linarte un Klāvs Mellis izspēlē cilvēka un dzīvnieka līdzāspastāvēšanas šķautnes. Izrādes dramaturgi ir Anete Konste un Jānis Joņevs.

24. un 25. septembrī DDT aicina uz pirmizrādi izrādei “Saule riet austrumos”, kas ir stāsts par dzejnieci Austru Skujiņu. Izrādes teksta autori ir Mārtiņš Gūtmanis, Elza Ruža un Austra Skujiņa. Jaunais režisors Mārtiņš Gūtmanis “Saule riet austrumos” iestudējis projektā “Jauno maiņa”. Projekts dod jaunajiem māksliniekiem iespēju iestudēt savus pirmos darbus pēc Latvijas Kultūras akadēmijas absolvēšanas kādā no iesaistītajiem teātriem. Projekts “Jauno maiņa” īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrElpa” finansiālu atbalstu.

Apmeklējot katru no izrādēm, būs nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu (kas saņemts pēc infekcijas pārslimošanas vai pēc vakcinācijas), kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti