Kultūras ziņas

Itālijas valdzinājums izstādē "Rainis un sapnis par Itāliju"

Kultūras ziņas

Daces Pūces filmu "Bedre" izrāda Dubaijas "Expo 2020"

Baibai Indriksonei – 90

Deviņdesmit gadi – tas ir štrunts! Apaļa jubileja aktrisei Baibai Indriksonei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pateicoties viņas lomām – "Vella kalpu" daiļā krogus meiča, Olita leģendārajā Jāņa Streiča filmā "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" – latviešu kino ieguvis neaizmirstamas un tautā bieži citētas varones. Skatītāju mīlētai, teātra un kino aktrisei Baibai Indriksonei 22. februārī 90. jubileja. Spītējot vējam un sniegputenim, cienījamo mākslinieci jubilejā viņas mājas pagalmā Jūrmalā devās sveikt Nacionālā teātra aktieri.

Lai arī Jūrmalas priedes šodien plosīja skaudrs vējš, namamāte Baiba Indriksone savā dzimšanas dienā sveicējus sagaidīja pagalmā pie ugunskura.

"Es saku, ka deviņdesmit gadi, tas jau ir štrunts! Bet tas, ka es esmu 70 gadus pa mūsu teātra trepēm staigājusi, katru rītu teikusi dežurantam "Labrīt"! – tas tomēr kaut kas ir!"

atzīst Baiba Indriksone.

Saņemot laba vēlējumus no kolēģiem, teātra grimētavas biedrenēm, savas ģimenes un arī no Latvijas Televīzijas, vienmēr smaidīgā un elegantā aktrise izteica arī novēlējumu tiem, kuri teātra mākslu par savu sākuši dēvēt vien nesen: "Nāk jauna paaudze! Un lai viņiem ir laimīga taciņa, un lai tie krēsli un spoguļi, kur viņi katru vakaru skatās, rāda vienmēr kaut kādu jaunas lomas tēlu. Un lai viņi teātrī vienmēr jūtas kā mājās!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti