Kultūras ziņas

Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi" būvdarbi nerimst

Kultūras ziņas

Beka Bergere pārņem Jaunā teātra institūta vadību

Jurim Žagaram – 60

Dailes teātra direktors, aktieris Juris Žagars svin 60. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirms 60 gadiem pasaulē nāca cilvēks, kuram liktenis lēma, citējot Dailes teātra kolektīva videosveicienā dzirdēto, kļūt par lielisku aktieri, veiksmīgu uzņēmēju, sieviešu mīluli un Latvijas brīnišķīgākā teātra direktoru. Protams, tas ir Juris Žagars. Dailes teātra vadītājs 26. janvārī svin 60. dzimšanas dienu.

Apsveikumus jubilārs saņem attālināti, jo 60. dzimšanas dienu pavada pašizolācijā viesnīcas numuriņā Madridē, kur drīz viņam sāksies filmēšanās spraiga sižeta “Netflix” seriālā.

“Dzīve faktiski notiek visu laiku viesnīcā. Tā viesnīca ir nobloķēta. Tikai filmēšanas grupai. Neviens cits te nedzīvo. Tāda tā nākotne tuvākās nedēļas man izskatās,” atklāja Juris Žagars, norādot arī: “Labāks laiks nevar būt! Un es no sākuma šķendējos un lādējos, ka jābrauc un neko nevar darīt, bet ja mēs paskatāmies tā – teātrī tagad ir pauze. Tiešām visi strādā attālināti visos līmeņos.”

Viens no vadošajiem Dailes teātra aktieriem pirms gada kļuva par teātra direktoru, nenojaušot, ka jau pēc pāris mēnešiem nāksies stāties pretī pandēmijas izraisītās krīzes sekām.

“Tajā brīdī, kad iestājās krīze, darba bija milzu daudz,” atzina Žagars. “Mēs, valsts teātris, sūdzēties nevaram. Mums ir bijis gan atbalsts, gan process ir pareizi novadīts, un mēs patiešām nevaram sūdzēties.”

“Visjaukākais secinājums ir tas, cik tomēr latvieši mīl teātri. Jo tajā brīdī, kad pavērās kaut neliela šķirbiņa tajās durvīs un cilvēki varēja kaut 50 ieplūst zālē, tā interese bija milzīga,” sacīja Dailes teātra vadītājs. “Otrs prieks ir par cilvēku toleranci. Jo – cik reizes mēs viņus neesam mocījuši:  pārdodam viņiem biļeti un pēc tam teikuši, atvainojiet, izrāde nenotiks.”

Runājot par tuvāko nākotni, Juris Žagars prognozē, ka šajā sezonā Dailes teātrī izrādes vairs nenotiks.

“Es ticu tam, ka maijā un jūnijā brīvdabā varēs notikt pasākumi. Es ticu tam, ka Dailes dārzā mums būs izrādes un koncerti. Esam iegādājušies lielu, plašu jumtu. Un es ticu, ka augustā jau nu gan mēs varēsim atgriezties normāla skaita skatītāju zālē. Mēs sāksim augustā darbu ar deviņām pirmizrādēm Lielajā zālē un divām pirmizrādēm Mazajā zālē,” skaidroja Žagars.

Kolēģu sagatavoto video sveicienu jubilāram Dailes teātris nosūtīja dzimšanas dienas rītā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Es biju patiešām iepriecināts un smējos no visas sirds.

Tas ir ļoti forši, ka tev tāds mazs prieciņš situācijā, kad esi prom un kad saproti, ka vismaz mēnesi tev te būs jātup!” atzīmēja Žagars.

Astoņu minūšu video īstenībā ir dubultsveiciens – arī teātra mākslinieciskajam vadītājam Viesturam Kairišam, kurš sestdien svinēs 50. jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti