Baltkrievu teātra kompānija «Augusta teātris» viesosies Rīgā ar izrādi «Trešā maiņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. februārī teātrī “Dirty Deal Teatro” (DDT) norisināsies baltkrievu teātra kompānijas “Augusta teātris” viesizrāde “Trešā maiņa”, informēja DDT pārstāvji.

Režisora Andrjusa Darelas iestudējums tapis 2021. gadā Viļņā, Lietuvā, piedaloties Grodņas reģionālā drāmas teātra aktieru trupai. Pēc 2020. gada rudens notikumiem daļa trupas bija spiesta pamest Baltkrieviju, jo par dalību opozīcijas mītiņos daži aktieri tika atlaisti no darba.

Dramaturgs Pāvels Prjažko lugu “Trešā maiņa” uzrakstījis 2007. gadā, un tā vairākas reizes iestudēta Krievijā. Izrāde ir par atvadīšanos no bērnības ilūzijām un izdzīvošanas skolu īstajā pasaulē. Par to, ka pieaugt nozīmē uzņemties atbildību par savām kļūdām, kopīgas valodas atrašanu un apzināšanos, ka tas ne vienmēr saistīts ar fizisko pieaugšanu. Dažkārt tas ir smieklīgi, dažkārt šausmīgi, dažkārt – nāvīgi bīstami.

Jaunizveidotajai kompānijai šī bija pirmā 2021. gadā iestudētā luga. Tā tika izrādīta gan Viļņā, gan starptautiskajā Druskininku teātra festivālā “Sankryža”. Teātra kompānijai šī izrāde ir pirmā pieredze darbā ar mūsdienu tekstu.

Izrāde notiks krievu valodā ar latviešu subtitriem. Pēc tās teātris aicina uzkavēties diskusijā, kuru vadīs teātra producente Jevgeņija Šermeņeva. Viesizrādi organizē producentu kompānija “Katlz Riga” ar “Summa Artium” un “TMU” atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti