Kultūras ziņas

Pēdu dzinējs Caps Leļļu teātrī

Kultūras ziņas

Rotko gleznas džeza skaņās

Aicina atbalstīt teātra vecmeistarus

Aicina atbalstīt teātra vecmeistarus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

17.maijā dienas vidū Kronvalda parkā pie piemiņas akmens, kas veltīts pirmajai latviešu teātra izrādei Rīgā, teātra seniori kopā ar atbalsta fondu „RAMPA” rīkoja zibakciju. Tās mērķis pievērst uzmanību gaidāmajam Latvijas teātra vecmeistaru atbalsta uzvedumam “Es esmu”.

30. maijā uzvedumā “Es esmu” režisores Ineses Mičules vadībā uz mūzikas nama “Daile” skatuves astoņi Valmieras, Liepājas un Rīgas teātru vecmeistari satiksies ar aktieru jauno paaudzi.

"Vecmeistari paši izlēma, ko katrs vēlas šajā brīdī pateikt - vienam tā ir loma, kas ir no sešdesmitiem gadiem, vienam tā ir loma, kas ir šobrīd; teiksim tā - katrs tās pieredzes dārgakmens tiek paņemts iestudējumā un lolots, mēģinot vienu ar otru salikt kopā," stāsta režisore Inese Mičule.

Latvijas teātra vecmeistaru atbalsta akcija jau kļuvusi par tradīciju. Pērn simboliski tika sadedzinātas ragaviņas, bet šogad, stāstot par paredzēto uzvedumu, paziņots, ka vairāki Latvijas teātri savās telpās izvietos īpašas ziedojumu kastītes, kurās cilvēki varēs ziedot naudu Latvijas teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai. Tostarp Nacionālā teātra aktieri iesaistīsies labdarības akcijā un vienu jūnija darba dienas samaksu ziedos teātru senioriem.

"Jūs zināt, man liekas pats svarīgākais ir tas, ka neviens nejūt laika distanci, kas šķīris ir no skatuves, kad ir strādājuši, ir bijuši štata aktieri, vai arī tagad vēl piedalās izrādēs, un es domāju, ka tas mirklis ir tāds, ka pazūd šis attālinošais laiks, kas ir it kā mūs attālinājis. Mēs atkal esam kopā un atkal it kā vakar būtu šķīrušies," - tā aktrise Anta Krūmiņa

Pēc uzveduma “Es esmu” notiks arī labdarības izsole, kur varēs iegādāties ar teātri saistītas atmiņu lietas, ko personīgi sagādās Latvijas teātru pārstāvji. Biļešu un izsoles ienākumus novirzīs teātru senioru vajadzībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti