Rīta Panorāma

Pasaules vientuļākā aita Fiona iejūtas jaunajās mājās Skotijā

Rīta Panorāma

Vienojas par ES nākamā gada budžetu

Izrāde "Kurlmēmo zeme" par spēju saprast otru cilvēku

Jaunā Rīgas teātra pēdējā pirmizrāde Miera ielā – Alvja Hermaņa iestudējums «Kurlmēmo zeme» 

Jaunais Rīgas teātris (JRT) 2017. gadā pameta vēsturiskās telpas Lāčplēša ielā un uzsāka teātra sezonu bijušā Tabakas fabrikā Miera ielā, kur piedzīvotas vairāk nekā 40 pirmizrādes. "Izskatās, ka beidzot 2023. gada nogalē šie "trimdas gadi" noslēgsies ar JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa jauniestudējumu "Kurlmēmo zeme"," pavēstīja teātrī.

Izrāde "Kurlmēmo zeme" ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē, un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā. Galvenajās lomās – Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze.

JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā "Kurlo zeme", ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu, teikts izrādes aprakstā.

Izrādes režisors Alvis Hermanis papildina: "Mums visiem gribētos atgriezties savā pagātnē kā filmā, kuru varētu attīt atpakaļ un izspēlēt no jauna. Un kaut ko varbūt izdarīt savādāk? Kaut arī iepriekš jau zinām, ka no likteņa neizmukt un filmas beigas būs tieši tādas pašas."

Izrādes komandā darbojas kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Lomās – Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš, Toms Harjo.

Pirmizrāde JRT Mazajā zālē 2023. gada 14. novembrī.

Tuvākās izrādes novembrī ir izpārdotas. Ierobežots biļešu skaits vēl pieejams uz izrādēm 16., 17., 20. un 21. decembrī, 9., 10., 11., 12.,  un 13. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti