Rīta Panorāma

Filma par Latvijas visu laiku labāko slēpotāju Patrīciju Eiduku

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Mihaila Bulgakova "Meistars un Margarita" Dailes teātrī

Dailes teātrī gaidāma pirmizrāde igauņu režisoru iestudējumam «Meistars un Margarita»

22. martā Dailes teātrī notiks pirmizrāde igauņu režisoru Tīta Ojaso, Enes-Līsas Semperes un viņu starptautiskās komandas iestudētā Mihaila Bulgakova romāna "Meistars un Margarita" skatuves versijai.

"Ko darīt, ja pilsētā ierodas pats nelabais? Vai lūgties un cerēt uz žēlastību? To cilvēki Bulgakova romānā nedara, jo viņiem nelabā ierašanās šķiet kā jauna iespēja tikt pie priekšrocībām un augstāka statusa, daži pat cer uz paaugstinājumu vai lielāku dzīvokli. Visi tur cits citu aizdomās par sadarbošanos, par glaimiem un absolūtu oportūnismu. Un vai gan tas nav bezgala cilvēciski? Tās izskatās kā biroja mazās varas spēlītes, jo neviens nekam augstākam par varu vairs netic. Vienīgais, par ko visi var vienoties, ir tas, ka Dieva nav," teikts izrādes aprakstā.

Lomās: Mārtiņš Meiers (Meistars, Ješua Ha-Nocri), Ieva Segliņa (Margarita), Arturs Krūzkops (Volands), Artūrs Skrastiņš (Poncijs Pilāts), Madara Viļčuka (Azazello, Gella) un citi.

Īsi pirms "Meistars un Margarita" iestudējuma pirmizrādes teātra otrā stāva foajē tiks atklāta izstāde "Viņai rokās bija dzelteni ziedi". Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Nataļja Jevsejeva, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja.

Tematiskajā izstādē Dailes teātrī kuratore ir iekļāvusi 15 latviešu grafiķa Artura Ņikitina litogrāfijas, kas veltītas Mihaila Bulgakova romānam "Meistars un Margarita", kā arī aptuveni 20 Latvijas glezniecības klasiķu darbus. Daudzi no ekspozīcijā iekļautajiem darbiem, tostarp pilns Artura Ņikitina litogrāfiju cikls, iepriekš nav bijuši publiski eksponēti. 

Izstāde "Viņai rokās bija dzelteni ziedi" teātra foajē izrāžu apmeklētājiem būs skatāma līdz teātra sezonas noslēgumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti