Kultūras ziņas

Atzīmē Grāmatu draugu ķēdes desmitgadi

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Izrāde "Visas viņas" – sieviete, tās pārdzīvojumi un dzīve

FOTO: Aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa monoizrādē «Visas viņas» iemieso trīs varones likteņa priekšā

Dailes teātra Mazajā zālē 17. janvārī režisore Inese Mičule un viena no vadošajām Dailes teātra aktrisēm Ilze Ķuzule-Skrastiņa skatītājus aicina uz monoizrādi "Visas viņas".

Britu dramaturgs Alistērs Makdauels (Alistair McDowall) radījis trīs monologus, kuru centrā ir sieviešu likteņi dažādos laikos. "Visas viņas" pietveras trim dažādām varonēm trīs dažādos monologa formātos, trīs dažādos laikaposmos. 

"Teksti, ko tulkojusi Ieva Lešinska-Geibere, ir izaicinoši, bet tajos Dailes teātra aktrise ar komandu radusi daudz atpazīstamā, neizskaistināti sentimentālā un cilvēciskā, izrādē tam visam iegūstot kinematogrāfisku plūdumu. Pagātne, tagadne un nākotne savijas stāstā par "Visām viņām", sievietēm likteņa un dzīves priekšā," teikts izrādes aprakstā.

Izrādes "Visas viņas" dramaturģiju aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa raksturo kā vienu no visgodīgākajiem teātra darbiem, kādu ir jebkad lasījusi. "Šīs nav ideju drāmas, traģēdijas vai tieši pretēji – komēdijas. Cik lielas ir mazo cilvēku dzīves, cik daudz ir šīs dzīves un tas, ko mēs par tām nezinām. Katrs no mums ir šī lielā, lielā dzīve – katram mums tā ir lielākā un svarīgākā," saka Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Aktrise ­– Ilze Ķuzule-Skrastiņa; režisore ­– Inese Mičule; scenogrāfe un kostīmu māksliniece ­– Ieva Kauliņa; gaismu mākslinieks – Reinis Zalte, skaņas dizains ­– Gustavs Smalkais-Francis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti