Raimonda Paula dziesmas Latvijā pirmajā džūkboksa mūziklā «Mežrozīte»

Desmitajā jubilejas gadā par īpašu velti skatītājiem gādājis Operetes teātris. Tajā iestudēts Latvijā pirmais tā sauktais džūkboksa mūzikls "Mežrozīte", kam pirmizrāde būs skatāma 20. decembrī VEF Kultūras pilī.

Džūkboksa mūzikls ir viens no Brodvejas mūziklu veidiem. Tajā izmanto populāras viena komponista vai grupas melodijas, ko apvieno vienotā dramaturģiskā stāstā.

Mūzikla "Mežrozīte" pamatā būs Raimonda Paula populāras dziesmas, ko vienotā vēstījumā sakausējusi dramaturģe Dace Micāne-Zālīte. Mūziklu veido spoža profesionāļu komanda, galvenās lomas tajā dziedās Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

Operetes teātrī top džūkboksa mūzikls ''Mežrozīte''
00:00 / 04:27
Lejuplādēt

Šobrīd mūzikla radošajai komandai ir ļoti intensīvs mēģinājumu process. Operetes teātris allaž meklējis jaunus ceļus, novērtēts arī ar Lielo mūzikas balvu, un tagad, savā desmitās jubilejas gadā, cels priekšā Latvijā ko vēl nebijušu – pie mums pirmo tā saukto džūkboksa mūziklu "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās".

Operetes teātra valdes priekšsēdētāja un radošā direktore Agija Ozoliņa-Kozlovska topošo mūziklu sola kā dzīvespriecīgu, krāšņu un pozitīvi uzlādējošu notikumu: "Pats Maestro mums ir novēlējis labu izdošanos un veiksmi, un mums tas ļoti daudz nozīmē. Jā, darbā ir ieguldīts daudz mīlestības un radošās izdomas, un es ticu, ka visiem būs interesanti to skatīties."

Mūziklā iekļautas gandrīz 30 Raimonda Paula 60. un 70. gadu dziesmas mūsdienīgos, jaunos aranžējumos, ko vienotā sižetā sakausēs Daces Micānes-Zālītes radītais librets. Līdzās galveno varoņu attiecību stāstam tajā ļoti svarīga loma būs arī Rīgas tēlam un Rīgas noskaņai, stāsta režisors Mārtiņš Kagainis: "Vismulsinošākais varētu būt šis vārds "džūkbokss". Kā mēs iekšēji smejamies, vienkāršoti tas varētu būt "Spotify" mūzikls vai "Youtube playlist" mūzikls, ja jāizsakās mūsdienu sabiedrībai saprotamākā valodā."

"Ja runājam par pašu darbu, tad nevaram jau iet pretī paša Raimonda Paula pārliecībai, ka cilvēkiem vajag kaut ko pozitīvu, vieglu, bet tajā pašā laikā jēgpilnu. Tas ir arī tas, ko mēs mēģinām panākt, iestudējot šo darbu. Būs tāda kā dzīva Rīgas pastkarte, kas atspoguļos gan laicīgās, gan pārlaicīgās muzikālās mākslinieciskās vērtības un reprezentēs mūsdienu Rīgu un cilvēku šajā vidē," teic režisors.

Rīgai būs ļoti svarīga loma mūzikla galveno varoņu attiecību stāstā, kas vēstīs gan par dažādiem dzīves izaicinājumiem, gan par mīlestību un piedošanu – atklāj libreta autore Dace Micāne-Zālīte: "Būtībā mūsu izrādes dziesmu partitūra ir viena skaista kaklarota, tās ir krelles, ko mēs esam savijuši no Raimonda Paula dziesmām. Lai viņa mūzika skan jaunajām paaudzēm, tās pamatvērtības, kas ir ietērptas šajās dziesmās, šajos stāstos, jo katra dziesma ir stāsts, kas mums māca skaisto jūtu pasauli.

Raimonda Paula mūzika ir milzīgs spēks. Mēs to vedīsim pie cilvēkiem, kuriem patiešām vajag apliecinājumu dzīvei un tam, ka pati galvenā loma dzīvē ir un būs mīlestībai."

Paula dziesmas mūziklam aranžējis Matīss Žilinskis, kurš izrādē pats arī būs pie klavierēm: "Man sanāca pieturēties ļoti tuvu oriģinālajiem aranžējumiem, šur tur ieliekot kādu brodvejiskāku skanējumu ar pūtējiem vai ansambli. Katrā ziņā mūzikls būs krāšņs, jaudīgs, mums ir fantastiska komanda."

Komandā strādā arī horeogrāfe Ieva Kemlere, scenogrāfe Ineta Sipunova, kostīmu māksliniece Antra Hanna Elerta, galvenās lomas dziedās Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

Dināra Rudāne ar Operetes teātri sadarbojas pirmo reizi: "Ceru, ka cilvēki patiešām izbaudīs neparasto mūziklu. Tas tiešām ir ļoti neparasts. Man ir prieks par kaut ko jaunu Latvijā."

Džūkboksa mūzikla "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās" pirmizrāde būs 20. decembrī VEF Kultūras pilī, pēc tam – nākamgad – tas uzsāks savu ceļu pa Latviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti