Panorāma

Ķīna Taivānas tuvumā izšāvusi vairākas raķetes

Panorāma

Panorāma

Mežaparkā dziesma dejo, deja skan

Mežaparka estrādē koncertuzvedums «Dziesma dejo, deja skan» pulcēs vairāk nekā 6000 dalībnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kora mūzikas izpildījumu papildina deja, bet dejotāju uzburto stāstu bagātina koris. 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies vērienīgs notikums, kurā nebijušā formā savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja. Koncertuzvedumā "Dziesma dejo, deja skan" pulcēsies vairāk nekā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm. Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi.

Uzveduma centrā ir šūpoles, kas šūpo latvieti starp pagātni un tagadni, zemi un debesīm, pļāvām un mežu galotnēm, šo un to sauli, ziemu un vasaru, bērnību un vecumdienām, starp Latviju un svešumu – starp deju un dziesmu. Tas vēsta par latvieti, kas dzied un dejo – godos, skumjās, darot darbu, iemīlējies un ejot dabā.

Ideja par koncertu, kurā dziedātāji dejo un dejotāji dzied, radusies pirms vairākiem gadiem, lai savienotu dziesmu ar deju.

Repertuārs sastāv no labi zināmiem koru un deju numuriem. Mežaparka Lielajā estrādē to izpildīs 14 mūziķu sastāvs, 53 kori un 105 deju kolektīvi no visas Latvijas, kā arī 10 ārzemju koru un deju kolektīvi. Koris pārvietosies vienā laukumā ar dejotājiem, bet skatītāji šoreiz sēdēs atjaunotās Mežaparka estrādes korim paredzētajās vietās, un dalībnieki dejos laukumā, kur parasti atrodas skatītāju soli. Lai skatītājiem nodotu emocionālo vēstījumu, viss uzvedums būs dzīvajā izpildījumā.

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs atzīst – satraukums bija liels, vai izdosies panākt, ka koristi dejo un dzied, un pārvietojas vienā laukumā ar dejotājiem. Tagad varot droši apgalvot, ka koristi ne tikai skaisti dzied, bet arī māk dejot.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti