Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Oliņu

Rīta Panorāma

Izstāde "Levons Agadžanjans" – porcelāna mākslinieka radošais liktenis

Intervija ar Andi Kareli un Ingu Meijeri

Zemessardzes orķestris aicina uz koncertu «Karavīrs gadu simtā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par godu Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgadei 25. janvārī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē būs skatāms Zemessardzes orķestra koncertuzvedums “Karavīrs gadu simtā”.

Koncertuzvedumā "Karavīrs gadu simtā" līdzās Zemessardzes orķestra profesionālajiem mūziķiem piedalīsies arī Zemessardzes koris "Stars" un solisti no Latvijas armijas rindām - dziedātājs un mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics, kurš ir arī zemessargs, un reperis Artūrs Strēlnieks ar skatuves vārdu R.2.R.S., kurš ikdienā ir Militārās policijas karavīrs, kā arī solisti Luīze Krasta un Jānis Igaunis no Zemessardzes orķestra.

"Karavīrs gadu simtā" ir muzikāls stāsts, kurā atainots latviešu karavīrs gadsimta gaitā – viņa drosme, cīņasspars un tēvzemes mīlestība. Īpašs muzikāls veltījums sagatavots arī 1919. gadam – varoņu gadam, kurā izcelta brīvības cīnītāju degsme, varonība un pašaizliedzība, kas kā mantojums tiek nodots latviešu karavīriem no paaudzes paaudzē. Koncerta programma veidota no kapteiņa Anda Kareļa, Ingas Meijeres, Maikla Leta, Jāņa Lūsēna, Ainara Virgas, Zigmara Liepiņa un R.2.R.S. kompozīcijām.

Nacionālo bruņoto spēku orķestru galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis uzsver: "Šajā koncertā tiks atskaņota mūsdienīga mūzika profesionālu mūziķu izpildījumā, pat mijoties repam ar vokālo un instrumentālo mūziku. Orķestra izpildījumā dzirdēsiet sarežģītu un augstas klases mūziku, kurā tiks atainoti emocionāli un Latvijas vēsturē zīmīgi notikumi.

Šāda laikmetu un žanru sintēze būs kā simbolisks apliecinājums tam, ka armija svin un godā savu vēsturi un vienlaikus attīstās un modernizējas, lai mūsu senči – brīvības cīnītāji un visa latviešu tauta būtu lepna par savu armiju."

Turpinot Zemessardzes un Zemessardzes orķestra tradīcijas, ieeja koncertā – ar iepriekš saņemtu bezmaksas ielūgumu.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana. Pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos. Zemessardzes orķestris koncertējis arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Vācijā, Ukrainā, ASV un Kanādā, sadarbojas ar Zemessardzes kori "Stars", populāriem solistiem, kā arī ar Mičiganas gvardes 126. armijas orķestri, Kanādas Bruņoto spēku Centrālo orķestri un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti