Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktori Baibu Vītoliņu

Rīta Panorāma

Darbs godasardzē. Sardze! Soļot! Marš!

Zemessardzes orķestra sveiciens Lāčplēša dienā

VIDEO: Zemessardzes orķestris un reperis R.2.R.S. publicē dziesmu «Mūsu zeme»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Zemessardzes orķestris un reperis R.2.R.S. izdod singlu un publicē video dziesmai “Mūsu zeme”, kas veltīts Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienai, informēja Zemessardzes orķestra pārstāvji.

Dziesmas “Mūsu zeme” mūziku radījusi komponiste, Zemessardzes orķestra mūziķe Inga Meijere, bet teksta autori ir Artūrs Strēlnieks un Jānis Vēbersts. Dziesmu ieskaņojuši solisti – dziedātāja, Zemessardzes orķestra mūziķe Luīze Krasta un repa mākslinieks Artūrs Strēlnieks ar skatuves vārdu R.2.R.S., kurš ikdienā ir Militārās policijas karavīrs. Pavadījumu ieskaņojuši Zemessardzes orķestris Nacionālo bruņoto spēku galvenā diriģenta un Zemessardzes orķestra priekšnieka kapteiņa Anda Kareļa vadībā, kā arī Zemessardzes koris “Stars” vecākā zemessarga Ārija Šķepasta vadībā.

Repa mākslinieks R.2.R.S., kurš pārstāv repa apvienību “Kreisais krasts” un ir pazīstams ar savām patriotiskajām kompozīcijām, atzīst: “Dienests Militārajā policijā ir mans hobijs un aizraušanās, tāpēc arī dziesmas rakstu sirsnīgas, patriotiskas un saistītas ar dienestu. Šajā kompozīcijā “Mūsu zeme” arī teikts, ka pietiks cilāt to, kas bijis, nākotne mums gaiša būs. Līdz ar to man šķiet, ka, neatkarīgi no tā, kas notiek pasaulē, mums tiešām katru dienu jānes sevī gabaliņš Latvijas. Vienalga, kādā veidā – piespraužot lentīti vai kaut ko labu padomājot.”

Komponiste un dziesmas ieraksta producente Inga Meijere atklāj, ka “dziesmu kopā ar R.2.R.S. radīt bija ļoti viegli, jo mums bija kopīgs mērķis – izcelt latviešu pašlepnumu, pašvērtību un ideju, ka mēs visi kopā varam un esam spējīgi sasniegt lielus panākumus. Man arī liels prieks par Zemessardzes orķestra komandas darbu videoklipa veidošanā, kur ikviens iesaistītais pierādīja, ka dara to no sirds.”

Videoklipa režisors un Zemessardzes orķestra mūziķis Georgs Jānis Kļaviņš uzskata, ka “tagad jāpārstāj mēģināt būvēt absurdas mikroimpērijas, kas balstītas uz iekšējo ego. Ir laiks atgriezties pie fenomeniem, ko sauc par cilvēcību un tautas identitāti.”

Dziesmas “Mūsu zeme” videoklips tapis sadarbībā ar Latvijas Radio, Rīgas Doma baznīcas draudzi un Aizsardzības ministriju.

Videoklipa epizodēs piedalījušies arī Militārās policijas Specializēto militāro policistu rotas karavīri, Nacionālo bruņoto spēku Godasardzes rotas karavīri, Nacionālās aizsardzības akadēmijas deju kopas “Bramaņi” dejotāji Taigas Ludboržas vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti