VIDEO: Videotilts-koncerts «Hallo, Berlīne, Jūrmala, Londona, Rīga!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

4.maijā no pulksten 12.00 līdz 13.00 Latvijas Radio 3 “Klasika” pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē rīko starptautisku muzikālu videotiltu - koncertu "Hallo, Berlīne, Jūrmala, Londona, Rīga!".

Lai ārkārtas apstākļos uzmundrinātu gan mūziķus, gan klausītājus, kuri pandēmijas diktētajos ierobežojumos 4. maija svētkus svin distancēti, “Klasikas” direktore Gunda Vaivode tiešraidē no Latvijas Radio Multimediju studijas uzrunā ērģelnieci Ivetu Apkalnu, kura atrodas Berlīnē, komponistu un sitaminstrumentālistu Rihardu Zaļupi, kurš svētkus pavada Rīgā, kā arī Balanas ģimenes muzikālo trijotni – vijolnieci Kristīni Balanas, čellisti Margaritu Balanas un vijolnieku Robertu Balanas, kuri mīt Londonā. Bet Latvijas Radio Multimediju studijā kopā ar Gundu Vaivodi, ievērojot 2 metru distanci, atrodas Somijā dzimušais, bet nu jau daudzus gadus kaismīgais Latvijas patriots no Jūrmalas – akordeonists Marko Ojala.

"Sveicieni, protams, būs ne tikai mutiski, bet arī muzikāli," uzsver Gunda Vaivode. "Mums būs ļauts uz brīdi ielūkoties mākslinieku mājās, kas šobrīd ir viņu darbistabas. Ceru, ka mums izdosies radīt īstu svētku gaisotni, lai pēc tam sēstos pie baltiem galdautiem un nosvinētu Latvijas brīvību kopā!"

Videotilta tiešraide skatāma “Klasikas” "Facebook" lapā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti