Klasiskās mūzikas koncerti

17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus". Latvijas studentu koncerts

Klasiskās mūzikas koncerti

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadiena. Svinīgais koncerts Nacionālajā teātrī

Latvijas Republikas Saeimas simtgades svinīgais koncerts "Turpinājums. Mūsu balsis"

VIDEO. Saeimas simtgadei veltīts koncerts «Turpinājums. Mūsu balsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālajā teātrī ceturtdien, 27. oktobrī, notiks svinīgs koncerts "Turpinājums. Mūsu balsis", kas veltīts Saeimas simtgadei. Koncertu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, informēja Saeimas Preses dienestā.

Pasākumā uzstāsies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā, solisti – Reinis Tomiņš, Līga Griķe, Aigars Raumanis, Daniils Bulajevs, Taīse Ticiana Geitus Eitvina, Andrejs Zitmanis, kā arī Rīgas Doma kora skolas jauktais koris diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Koncertā klausītājus priecēs jauni, talantīgi mūziķi, kuri pārliecinoši iet savu ceļu un nes Latvijas vārdu pasaulē. Uzlecošas zvaigznes un vēl tikai plaukstoši talanti. Programmā izskanēs Latvijas autoru darbi – gan klasiskā, gan laikmetīgā mūzika.

Koncertu apmeklēs Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), bijušie valsts prezidenti un Augstākās padomes deputāti, kā arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja un viceprezidents, Igaunijas, Lietuvas, Islandes un Melnkalnes parlamentu priekšsēdētāji, Ukrainas Augstākās Radas vicespīkere un citi viesi.

1. Saeima uz pirmo sēdi sanāca 1922. gada 7. novembrī un iemiesoja tautas uzticību savam valstiskumam, brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums – Satversme.

Saeimas simtgadei veltītais koncerts notiks ceturtdien, 27. oktobrī, pulksten 18.00 Latvijas Nacionālajā teātrī. Tam tiešraidē varēs sekot Saeimas mājaslapā, sabiedrisko mediju interneta platformā LSM un Latvijas Radio, savukārt Latvijas Televīzijā to varēs vērot pulksten 21.10 LTV1.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti