Ventspilī koncertēs norvēģu trompetista Nila Petera Molvēra trio

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ventspilī, koncertzālē “Latvija”, 16. novembrī vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs norvēģu trompetists Nils Peters Molvērs (Nils Petter Molvær) un viņa trio, paziņojumā medijiem informē koncertzāles pārstāvji.

Koncerta organizatori norāda: "Bez Nila Petera Molvēra jeb NPM, kā viņu dažkārt dēvē, nav iedomājams vesels žanrs, kuru kopš aizvadītā gadsimta 60. gadiem pieņemts tā arī raksturot – "norvēģu džezs".

Trompetists, komponists un producents savā mūzikā jauc un līdz nepazīšanai pārveido džeza standartus, ambiento un house mūziku, elektronisko mūziku un ritmiku, piešķiļot visam hiphopa, populārās un rokmūzikas dzirkstis. Īsti neiederoties ne uz vienas no piesaukto žanru skatuvēm, mākslinieks ir spējis aizraut sekotājus no visām minētajām.

Pateicoties interesei gan par akustisko trompetes spēli, gan elektronisko mūziku, NPM turpina būt viens no pieprasītākajiem viesmūziķiem dažādos citos sastāvos. Viņa trompetes spēli noteikti ir ietekmējusi Skandināvijas dabas poēzija, ar elektronisko mūziku roku rokā ejošā fizika un, visticamāk, arī aroda brāļi Mailzs Deiviss (Miles Davis) un Džons Hasels (Jon Hassell), taču vairāk par visu Molvērs allaž bijis pats, kurā klausoties vienubrīd vairs nešķiet, ka dzirdi trompeti."

Šobrīd Nils Peters Molvērs muzicē kopā ar jaunākiem, taču ne mazāk prominentiem mūziķiem. Perkusijas un citus instrumentus pārvalda viens no krāšņākajiem Eiropas bundziniekiem-skaņražiem Erlands Dālens (Erland Dahlen), bet bass ir Jū Bergera Mīres (Jo Berger Myhre) pārziņā.

Koncerta pirmajā daļā ar jauno modulārā džeza solo projektu “TENKA” uzstāsies viens no ievērojamākajiem latviešu saksofonistiem un “džezmeņiem” Deniss Paškevičs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti