Rīta Panorāma

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni

Rīta Panorāma

4. maija svētku programma Rīgā

"Mārtiņš Brauns – Latvijai!" - koncerts 4.maijā

Valsts svētkos izskanēs koncerts «Mārtiņš Brauns – Latvijai!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Svinot un atceroties izcilā latviešu komponista Mārtiņa Brauna 70. dzimšanas dienu, "Latvijas Koncerti" aicina uz koncertu "Mārtiņš Brauns – Latvijai!". Koncerts notiks šī gada 4. maijā pulksten 19.00 Rīgā, Lielajā ģildē. Programmā skanēs komponista Mārtiņa Brauna skaistākas kora dziesmas.

Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā, kā arī instrumentālā grupa: flautists Andis Klučnieks, flīgelhornists Mārtiņš Zujs, taustiņinstrumentālists un perkusionists Henrijs Brants, taustiņinstrumentālists Juris Kristons, basists Mārcis Lipskis un Reinis Tomiņš – vibrofons, marimba.

Kā paziņojumā medijiem informēja koncerta rīkotāji, aizvadītā gada rudenī, gatavojoties 70. dzimšanas dienas svinībām, komponists Mārtiņš Brauns kopā ar diriģentu Sigvardu Kļavu izveidoja dziesmu programmu, lai svinētu savu un Latvijas jubileju.

"Programma "Mārtiņš Brauns – Latvijai!" aptver komponista kordziesmas mantojumu no tās pašiem sākumiem – 1982. gada, kad Edgara Račevska rokas vadīta Latvijas Radio kora sniegumā pirmo reizi izskanēja barokāli kameriskā "Ziedu kompozīcija", līdz partitūrai "Ziemeļmeitas" ar Brauna iedomātas valodas zilbēm, ko reizē ar gaišu pirmatskaņojuma sveicienu sūtīsim Mārtiņam uz Veļu valstību. Programma izsapņota, sagatavota un atstāta klausītājiem. Skaņdarbi aranžēti speciāli šim notikumam un sastāvam," norādīja koncerta organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti