Rīta Panorāma

Intervija ar Uģi Magoni

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Alīdu Vāni

Intervija ar Jāni Aišpuru / The Sound Poets /

«The Sound Poets» koncertēs Siguldas pilsdrupās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 11 mēnešiem.

16.augustā Siguldas pilsdrupās koncertu sniegs grupa "The Sound Poets". Koncerts būs pēdējais nozīmīgais pasākums ar albuma "Tavs stāsts" repertuāru.

"Tā vide ir īpaša. Cilvēki būvē īpašas skatuves, lai papildinātu muzikālo piedzīvojumu, bet mēs izvēlējāmies vienkārši doties uz šo vidi, kas ir pasakaini krāšņa. Neierasti citiem koncertiem - papildinājums būs koris, stīgu kvartets un muzikāli pārsteigumi," raidījumā "Rīta Panorāma" stāsta grupas dalībnieks Jānis Aišpurs.

Koncerta īpašie viesi būs indie rock grupa no Igaunijas "Frankie Animal". Turklāt šis būs pēdējais tāda lieluma koncerts ar šādu grupas repertuāru, jo pēc koncerta grupa dosies studijā, lai strādātu pie jaunām dziesmām. "Koncerts būs foršs komats periodam, ko mēs esam ar albumu "Tavs stāsts" gājuši. Pēc tam mēs dodamies studijā, lai sāktu darbu pie jaunā albuma," saka Aišpurs.

Jaunu dziesmu radīšanā piedalās visa grupa - tas ir komandas darbs. "Mēs paņemam visus instrumentus, uz pāris dienām dodamies ārpus pilsētas ar izslēgtiem telefoniem un prom no socializācijas un vienkārši ļaujamies tā brīža domas lidojumam," norāda Aišpurs.

Pēdējā šāda radošā nometne grupai bijusi pirms pāris mēnešiem, kad tapa materiāls jau nākamajam albumam, pie kā grupa sāks darbu šogad rudenī.

Jautāts, kāda ir īstā formula, lai dziesma iepatiktos klausītājam, Aišpurs norāda: "Formulas mēs atstājam fiziķiem un matemātiķiem, mēs vairāk koncentrējamies uz sajūtām un domu, ko mēs gribam pateikt un nodot klausītājam. Tas ir patiesi, bez samākslojuma."

"Par popularitāti mēs nedomājam, vienīgais, par ko mēs domājam, ir mūzika. Protams, ir patīkami, ka muzikālā un radošā darbība rada rezonansi, bet popularitāte nekad nav bijis pašmērķis. Tas ir blakus produkts tam, ko mēs mīlam darīt un ko mēs gribam darīt," saka Jānis Aišpurs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti