«Spēlmaņu nakts» nominanti atklās Klaipēdas vasaras festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

27. jūnijā ar spilgtu pašu radītu koncertpgrogrammu "Pirmsākums - Genesis" Klaipēdas Koncertzāles parkā festivāla "Vasaras koncertu cikli" atklāšanā uzstāsies latviešu sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico", informē grupas pārstāvji.

"Koncertā dzirdamā mūzika būs izteikti ilustratīva, tā liks klausītājiem iztēloties gan viļņojošu jūru, gan vēju, kas dzenā saulē sasilušās smiltis, gan maģiski virmojošo ziemeļblāzmu virs Antarktikas ledus laukiem. Turpat arī industriālās pasaules skaņas ar rūpnīcām, pelēkām ielām un lieliem dūmeņiem, visbeidzot arī bezrūpīga dzīve kaut kur tālu, tālu prom no steigas,” atklāj ansambļa dalībnieks Elvijs Endelis. ""Pirmsākums - Genesis" ir vērienīga paša ansambļa radītas oriģinālmūzikas performance, kas pārsteigs klausītājus ar neparasto un mūsdienīgo dramaturģiju."

Festivāls "Vasaras mūzikas cikls" Klaipēdā notiks no 27. jūnija līdz 23. jūlijam, priecējot klausītājus ar dažādu žanru akadēmiskās mūzikas performancēm.

"Perpetuum Ritmico" ir vienīgais pastāvīgi koncertējošais profesionālais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā, kas aktīvi darbojas uz pašmāju un ārvalstu skatuvēm kopš 2014. gada. Ansambli raksturo kreativitāte, jauneklīga enerģija un "crossover" stila repertuārs. Mūziķi - Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs un Ernests Mediņš - ir koncertējoši sitaminstrumentālisti, kas savu izglītību veidojuši kā Latvijā, tā ārzemēs. 2017. gadā ansamblis “Perpetuum Ritmico” tika nominēts Latvijas Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada koncerts", šogad grupa nominēta "Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada muzikālās partitūras autors" ar skaņdarbu sēriju Latvijas Leļļu teātra izrādei "Salātlapiņa".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti