Šogad koncerts «Nāc līdzās Ziemassvētkos» būs «Gorā» ar pūtēju orķestra «Rīga» dalību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par ikgadēju un skaistu tradīciju kļuvuši koncerti „Nāc līdzās Ziemassvētkos”, kuros populāri mūziķi uzstājas kopā ar talantīgiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Šogad notiks jau astotais „Nāc līdzās” koncerts, un šoreiz tas risināsies Latgales vēstniecībā „Gors”. Pirmo reizi koncertu bagātinās pūtēju orķestris „Rīga” Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Saksofonu duets Elīza Kupruka un Līva Paleja no Strazdumuižas internātvidusskolas Lielajā Ziemassvētku koncertā  izvēlējušās atskaņot Maikla Džeksona dziesmu „Heal The World”.

Elīza un Līva jau vairākkārt „Nāc līdzās” konkursā izpelnījušās iespēju uzstāties lielkoncertā, un tas viņām esot ļoti nozīmīgi. Viņas Latvijas Radio stāstīja, ka viņām patīk lielkoncerti, „kad Sarma saka uzrunu, visi uzstājas un katru gadu ir kaut kas savādāks”, patīk uzstāties, kas ir atbildīgs uzdevums.  

No Strazdumuižas internātvidusskolas jau sesto gadu Ziemassvētku koncertā piedalīsies arī dziedošo meiteņu trio, stāstīja tā dalībniece Amanda Nicmane.

„2009.gadā es sāku. No aizpagājušā gada mums samainījās drusku trio sastāvs, jo Luīze aizbrauca uz Vāciju. Tagad mēs vienalga turpinām trio tradīciju, piedalāmies „Nāc līdzās”. Interesanti ir uzzināt, ar kādiem māksliniekiem būs jāuzstājas, šogad mēs, piemēram, dziedāsim ar Daini Skuteli,” atklāja Amanda.

Meiteņu trio vokālā pedagoģe Irēna Ozoliņa stāstīja, ka meitenes dziedāšanā atrod milzīgu prieka un spēka avotu, un šī viņu aizrautība iedvesmo arī citus.

„Meitenes ir apbrīnojamas. Es šajā skolā strādāju jau 12 gadus. Tad, kad es atnācu, es vispār nezināju, kā tas ir – ar neredzīgu bērnu strādāt. Viņš visu apgūst tikai pēc dzirdes. Bieži vien, kad esmu nogurusi, domāju – es šodien nevarēšu pastrādāt, bet līdz ko es ieraugu meitenes un viņas saka – „skolotāj, būs, sākam”, tā viss aiziet. Ar viņām strādāt ir prieks, tā ir Dieva dāvana,” stāstīja Ozoliņa.

Lielkoncertos „Nāc līdzās Ziemassvētkos” gadu no gada piedalās vairāki populāri mūziķi, kuri uzstājas kopā ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Par šiem koncertiem mūziķi nesaņem honorārus, taču - kā uzsver ilggadēja koncertu dalībniece Evita Zālīte – tas, ko saņem šeit, ir kaut kas daudz dārgāks un skaistāks:

„Es pati  sev personiski esmu sapratusi, ja man vienā rokā ir šī māksla un laime būt uz skatuves, bet otrā rokā nav šīs rūpes par cilvēkiem, kam vajag vairāk un kam es varu ko dot, tad tai otrai rokai arī īsti nav tādas jēgas. Tas ir labi, ka mēs tā varam satikties. Man liekas, ka dažreiz par daudz skaļi mēs par tām lietām runājam, bet par maz darām,” sacīja Evita Zālīte.

Līdzās Evitai Zālītei šī gada labdarības koncertā kopā ar jauniešiem ar īpašām vajadzībām uzstāsies arī Ilona Bagele, Ieva Akuratere, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ērglis un Atis Ieviņš. Pirmo reizi koncertu kuplinās pūtēju orķestris „Rīga” Mārtiņa Ozoliņa vadībā un pirmo reizi koncerts notiks 15.decembrī Latgales vēstniecībā „Gors”.

Labdarības akcijas „Nāc līdzās” dibinātāja Sarma Freiberga stāsta, ka katrs koncerts izvēršas īpašs ar ko savu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti