«Sinfonia Concertante» turpina meistaru un mācekļu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien, 12. martā, plkst. 16  Lielās ģildes Minsteres zālē aicinām uz orķestra „Sinfonia Concertante” koncertu "Meistari un mācekļi XXIII", kurā kopā ar orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs solisti - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) vijoļspēles docente Terēze Zīberte-Ijaba un viņas klases absolventi Vojteks Macijevskis (Polija) un Lienīte Kostanda.

Koncertā izskanēs pirmatskaņojums Latvijā - Edisona Deņisova Partita vijolei un kamerorķestrim, reti atskaņotais Andžeja Panufiņika Vijoļkoncerts vijolei un stīgu orķestrim, kā arī Morisa Ravēla koncertrapsodija „Čigāniete” un Bēlas Bartoka Rumāņu tautas dejas kamerorķestrim.

Cikls "Meistari un mācekļi" priecē klausītājus jau kopš 2006. gada, tomēr gaidāmais koncerts būs atšķirīgs vairāku iemeslu dēļ. Solistu trijotne, kurus pavisam nesenā pagātnē saistīja attiecības pedagogs – students, nu klausītāju priekšā stāsies kā absolūti savā profesionalitātē līdzvērtīgi skatuves mākslinieki. Arī repertuārs izvēlēts atbilstoši kvalitātes latiņai un prasa īpašu meistarību.

Īsumā raksturojot izvēlēto programmu, koncerta rīkotāji norāda, ka tā sniegs gan dvēseles lidojumu un gara spītu, gan aizvedīs kaismīgu rumāņu un čigānu mūzikas ritmos, gan piedāvās novērtēt īstenu vijoļspēles virtuozitāti. Īpaši interesanti būs dzirdēt programmā iekļauto komponistu Edisona Deņisova un Andžeja Panufiņika darbus, kuru daiļrades savulaik piedzīvojušas īpašus asus momentus, kad padomju laikā par disidentiem nodēvēto skaņražu darbi tikuši vai nu vienkārši aizliegti, vai pat dedzinātas partitūras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti